تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
ایران, غذاهای ایرانی, قزوین

بادمجان پلو از غذاهای محلی قزوین 

اجاره ماشین در دبی
تور ترکیه سلام پرواز تور لحظه آخری

بادمجان پلو ، غذای محلی قزوین

در این مقاله از معرفی غذاهای محلی ایران شما کاربران علاقمند را با بادمجان پلو که یکی از غذاهای محلی قزوین نیز می باشد آشنا خواهیم کرد پس اگر به قزوین سفر کردید و تمایل داشتید میتوانید برای سرو نهاز بادمجان پلو را امتحان کنید. اگر این غذا را امتحان کردید حتما تجربه خود را در قسمت نظرات را با دیگر کاربران وب سایت مجله گردشگری تاپ تراول به اشتراک بگذارید

مختصری درباره شهر قزوین بدانید:

قزوین متعلق به دوران ساسانیان است که به دستور شاپور رونق یافت که در دوران حکومت صفویان، به مدت ۵۷ سال پایتخت کشور بود و به همین دلیل داری اماکن و موزه‌های تاریخی بسیاری می‌باشد.از جمله آثار کهن و باستانی گوناگون قزوین می توان به کاروان‌ سرای سعدالسلطنه ، میمون قلعه ، حمام قجر ، آب انبار سردار ، پیغمبریه ، کاخ چهل‌ ستون، امامزاده حسین، خیابان سپه (اولین خیابان ایران) اشاره کرد. قزوین در گلوگاه ارتباطی استان‌های شمالی و غربی کشور قرار دارد اگر قصد مسافرت در ایام تابستان دارید قزوین میتواند مقصد عالی باشه علاوه بر مکان های دیدنی و زیبا داری آب و هوای عالی و مطبوع می باشد.

تاریخچه شهر قزوین

قزوین متعلق به دوران ساسانیان است که به دستور شاپور رونق یافت. با این حال کاوش‌ها و یافته‌های باستان‌شناسی در دشت قزوین، نشانگر مرحله یکجانشینی و کشاورزی در هزاره هفتم قبل از میلاد و برخورداری ساکنان آن از صنایع اولیه و نظام اجتماعی است. در منطقه قزوین صدها تپه باستانی شناسایی شده و تنها تپه سگزآباد نشانگر شهرمندی ۹۰۰۰ ساله یکجانشینی در این دشت است. منطقه قزوین به لحاظ موقعیت جغرافیایی، نظامی و ارتباطی در دوران‌های مختلف تاریخ مورد توجه حکومت‌های مختلف بوده  و در زمان شاه تهماسب صفویپایتخت ایران بوده‌ است. با آغاز دوره صفوی و استقرار آ‌ن‌ها باب جدیدی را برای گسترش همه‌جانبه شهر قزوین فراهم آورد. قزوین در زمان حکومت صفوی ۵۷ سال پایتخت ایران بوده‌ است.


 لیدوما    

             | اجاره ویلا در رامسر | اجاره سوئیت در کیش


اقامتگاه بوم گردی

زبان مادری اکثر اهالی اصیل شهر قزوین فارسی همراه با لهجه خاص قزوینی است. زبان‌های تاتی، گیلکی و آذری نیز رایج‌ترین زبان‌های شهر قزوین هستند. علی‌رغم جمعیت قابل توجه آذری‌ها، تات‌ها و گیلک‌ها در شهر قزوین، اغلب آن‌ها بومی خود شهر نیستند و از نقاط دیگر استان به این شهر آمده‌اند و اکثر اهالی شهرها و روستاهای استان را تشکیل می‌دهند. کردها و لرها از دیگر اقوام شهر قزوین هستند.

بادمجان پلو

بادمجان پلو قزوینی

اکثر نقاط ایران دارای غذاهای محلی و سنتی است که اسم آن را نشنیده ایم که یکی از این غذاهای محلی بادمجان پلو قزوینی است که در ادامه بیشتر درباره آن توضیح خواهیم داد

بادمجان جزء صیفی جات خوشمزه است و در اکثر غذاها مانند : میرزا قاسمی , قیمه بادمجان ,خورش بادمجان,مسمای بادمجان, گوجه بادمجان و… استفاده می شود که یکی از این غذاها که جزء غذاهای سنتی قزوین نیز می باشد بادمجان پلو می باشد. این غذا که دارای رنگ و عطر خوش است از روستای بنام برک در دامنه های البرز و منطقه الموت قزوین است آمده

این غذای سنتی با میوه ها و صیفیجات تابستانی درست می شود و به غیر اط بادمجان از گوجه فرنگی و سیر تازه هم برای پختن این غذا استفاده می شود که هم بصورت آبکش میتوان پخت و هم به شیوه اصلی و سنتی یعنی همان دمی پخت. در این غذا مجموعه ای از میوه ها و صیفی جات تازه با چاشنی های متفاوت را با هم مخلوط کرده و با برنج دم میکنند

بادمجان پلو

چگونه بادمجان پلو درست کنیم ؟

به خود شما بر میگردد که تمایل دارید این غذا را بصورت دمی با آبکش درست کنید که در ادامه طرز تهیه بادمجان پلو و مواد لازم برای شش نفر را توضیح خواهیم داد

مواد لازم برای 6 نفر:

  • برنج یک کیلو
  • بادمجان حلقه شده یک کیلو،
  •  گوشت چرخ کرده نیم کیلو
  • یک پیاز متوسط
  • گوجه فرنگی متوسط 5 عدد
  • سیر سه تا چهار حبه
  • رب گوجه فرنگی دو قاشق غذاخوری
  • روغن نصف پیمانه
  • نمک، ادویه و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه:

بادمجان ها را پوست کنده روی آنها نمک بپاشید و جلوی آفتاب بگذارید تا تلخی و آب آنها گرفته شود. بعد از حدود یک ساعت آنها را بشویید و حلقه حلقه کنید. بعد از آنکه با یک پارچه نخی آبشان را گرفتید، سرخشان کنید و کنار بگذارید. سپس پیاز را نگینی خُرد کرده و تفت بدهید وقتی پیاز طلایی شد، گوشت و کمی بعدتر زردچوبه و سیرهای ریز شده را هم اضافه کنید و تفت بدهید. حالا باید رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و کمی تفت بدهید پوست گوجه فرنگی ها را گرفته و آنها را حلقه حلقه کنید. حالا گوجه فرنگی را اضافه کنید و تفت بدهید و آخر ادویه را اضافه کنید.

سپس برنج را بشویید و آبکش کنید اگر خواستید کف قابلمه را نان یا یک لایه سیب زمینی بگذارید. بعد یک لایه برنج بریزید و یک لایه بادمجان و گوجه فرنگی بگذارید و بعد هم بگذارید برای حدود نیم ساعت برنجتان دم بکشد اگر خواستید می توانید برنج را کته کنید بعد از اینکه آب آن کشیده شد مواد را لا به لای آن بریزید و بگذارید تا دم بکشد. این پلو تزئین خاصی ندارد اما می توانید با تکه های بادمجان و گوجه های سرخ شده آن را تزیین کنید. اگر می خواهید پلویتان وقت تزئین شکل و شمایل متفاوتی داشته باشد می توانید یکی از بادمجان ها را بدون آنکه پوست بگیرید، حلقه کرده و سرخ کنید. آن وقت علاوه بر رنگ قرمز، پلویتان سرسفره، کمی هم رنگ بنفش خوشرنگ رویش خواهد داشت.

بادمجان پلو


   تبلیغات    

                 تور کیش


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *