تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
آمل, مازندران

روستای چلاو ، منطقه ییلاقی در آمل | مازندران 

اجاره ماشین در دبی
تور ترکیه سلام پرواز تور لحظه آخری

روستای چلاو

در این مطلب از مجله گردشگری تاپ تراول شما را با روستای چلاو ، منطقه ای ییلاقی در مازندران آشنا خواهیم کرد. در ادامه همراه ما باشید.

روستا چلاو (Chelav ) واقع در استان مازندران  قدمت تاریخی طولانی ای داشته است و تعداد زیادی آثار باستانی مربوط به دوره های گذشته در این روستا ثبت آثار ملی می باشد. دور نمای روستای چلاو بسیار زیبا می باشد. در این روستا 7 آبادی وجود داشته است. نام های این آبادی ها پارَیمِه ، پاشاکُلا ، نَجّارکُلا ، تیار ، گَنگَرَج کُلا ، چَم بُن و زَرخونی می باشد. مساحت این منطقه حدود 95 کیلومتر مربع است. این روستا بیشتر مکان قشلاق برای اهالی آمل می باشد.

روستای چلاو

این روستا در حوالی کوه البرز است و بخاطر بارش فراوان، یکی از مکان هایی است که دارای آب و هوای سرد است و بارندگی های این روستا زبانزد است. در اطراف روستا مناظر جنگلی بسیاری است که بسیار چشم نواز است. این روستا در کتب تاریخی بارها و بارها ذکر شده است و به عنوان یکی از بهترین مراکز گردشگری در ایران به حساب می آید.


 لیدوما    

             | اجاره ویلا در رامسر | اجاره سوئیت در کیش


اقامتگاه بوم گردی

بهترین مسیر سفر به این روستا جاده هراز است و در فصول بهار و تابستان علی الخصوص مرداد ماه و شهریور ماه بهترین زمان مسافرت به این بخش است.  مردم این روستا بسیار مهمان نوازند و می توانند به راحتی با شما رابطه محبت آمیز برقرار کنند و نیازهای شما را برطرف کنند و راهنمای تفریح شما در جنگل و … باشند.

دیدنی های روستای چلاو

ییلاق چلاو

برای رسیدن به ییلاق چلاو باید به جاده هراز بروید. جاده هراز هم که خودش به‌تنهایی و یک‌تنه هزار جاذبه گردشگری را حریف است. حدود ۲۵کیلومتری امل که رسیدید، وارد ییلاق چلاو می شوید. اینجا اکثر روزهای سال بارانی و مه‌آلود است.

رودخانه چلورد

رودخانه چلورد حاصل آمیزش گنگرج کلا و رودبارتیار است. این دو رود از دو منطقه متفاوت حرکت می‌کنند و در نهایت در منطقه‌ای به نام دواب به هم می‌پیوندند. مقصد نهایی همه آن‌ها نیز رودخانه هراز است.

روستای چلاو

منطقه شکار ممنوع

در این روستا و منطقه که کوهستانی است حدود ۱۵ هزار هکتار جنگل وجود دارد که ۵ سال است از نظر سازمان محیط زیست شکار در آن منع شده است و هر گونه شکار پیگرد قانونی دارد.

امامزاده قاسم چلاو

در واقع چلاو را مرکز دهی با نام امامزاده قاسم می‌دانند. این بقعه متبرک در ارتفاعات جنوبی روستای تیار است و مثل نگینی ارزشمند، مردان و زنان اهل دل را دور خود جمع کرده است. امامزاده آنقدر نزد مردم عزیز است که حتی کوه مجاور را نیز با نام وی می‌شناسند.

روستای چلاو

سوغات و محصولات روستا

در این منطقه مرغ مادر و جوجه یک روزه پروش داده می شود. از اقلام دیگری که در این روستا تهیه شده و به شهرهای اطراف فرستاده می شود می توان به ماهی سرد آبی و گوشت و شیر اشاره کرد. برای ماهی ها یک پرورشگاه و برای شیر دامداری در این روستا احداث شده است.

در گذشته اهالی به کارهایی مانند دامداری، چارواداری، باج و خراج از مراتع و گاوهای نر (وَرزا) و پرورش اسب، صنایع دستی، زغال گیری، کشاورزی، لبنیات، زنبور عسل می پرداختند. امروزه سبک زندگی مردم روستا به سبک شهری نزدیک شده است، اما می توان هنوز هم افرادی را که به ساخت صنایع دستی می پردازند مشاهده کرد.

دسترسی

مسیر رسیدن به روستای چلاو از مرکز شهرستان آمل به سمت جاده هراز (به سمت استان تهران) ۲۵ کیلومتر بوده که می توان پس از طی این مسافت به واسطه پلی در سمت چپ جاده (که به پل منگل معروف است) با پشت سر گذاشتن ۱۵ کیلومتر جاده فرعی به منطقه سرسبز چلاو رسید. روستای چلاو از دیدنیهای آمل و از جاذبه های گردشگری مازندران به شمار می آید.


   تبلیغات    

                 تور کیش


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *