تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
راهنمای سفر, غذاهای ایرانی

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی|kibbeh 

اجاره ماشین در دبی
تور ترکیه سلام پرواز تور لحظه آخری

کبه عربی | kibbeh

در این مقاله از معرفی انواع غذاهای پرطرفدار شما را با یکی از پرطرفدارترین غذاهای کشورهای عربی بنام کبه عربی که در جنوب کشور و مناطق عرب نشین ایران طرفداران زیادی دارد . پس در ادامه با ما همراه باشید تا با طرز تهیه کبه عربی اصیل آشنا شوید.

بدون شک برای شما هم پیش آمده است که مسافر شهری بودید و ترجیح داده اید به جای کباب و جوجه همیشگی تنوعی به وعده غذایی خود داده و غذای محلی آن شهر را تجربه کنید. جالب است بدانید این غذاهای سنتی ایرانی بواسطه مواد اولیه ای که در هر استان وجود دارند شکل گرفته اند و بسته به وجود مواد اولیه غذای هر استان با استان دیگر متفاوت است. غذاهای سنتی در میان ایرانیان محبوبیت زیادی دارند. فرقی نمی‌کند در کجای کشورمان ساکن باشید، درهرحال لذت و طعم غذاهای سنتی مناطق دیگر می‌تواند شما را سر ذوق بیاورد و سفره‌هایتان را رنگین کند. در این مقاله سعی کردیم تا شما را با طرز تهیه کبه عربی که از غذاهای سنتی کشورهای عربی می باشد و به دلیل اینکه در ایران نیز طرفدار زیادی دارد آشنا کنیم

کُبه عربی یا کپه و یا در اصل به قول لبنانی‌ ها که صاحب اصلی این غذا هستند «کیبه»، یکی از خوشمزه‌ ترین و مقوی‌ ترین غذاهای عربی است.


 لیدوما    

             | اجاره ویلا در رامسر | اجاره سوئیت در کیش


اقامتگاه بوم گردی

 این غذا در دسته کوفته ها قرار می گیرد و به آن کوفته کبه هم می گویند. طرز تهیه کبه دو نوع است، یک نوع خشک که با برنج یا مخلوط برنج و عدس تهیه می شود و نوع دیگر که با بلغور گندم درست می شود.

جالب است بدانید که کبه کرمانشاهی، خوزستانی و عراقی هم با کمی زیاد و کم در مقدار و نوع مواد بسیار معروف هستند اما کبه با طعم لبنانی در حقیقت اصیل‌ ترین طعم این غذا را دارد. این غذای لبنانی در اصل با بلغور گندم، پیاز رنده شده، گوشت چرخ‌کرده گوسفند، بز یا شتر و ادویه‌ هایی مثل زردچوبه و جوز هندی، فلفل قرمز و سیاه و میخک درست می‌شود. کپه را معمولا به شکل توپ گرد یا کمی کشیده‌ تر و شبیه توپ بیسبال درست می‌کنند.

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی|kibbeh

طرز تهیه کبه برنج

مواد مورد نیاز جهت تهیه کبه با برنج

برنج نیم دانه خام ۳ پیمانه
گوشت گوساله بدون استخوان ریز ریز شده  نیم کیلو
پیاز بزرگ ۳ عدد
کشمش ۲۵۰ گرم
گردو ریز شده یک لیوان
جعفری خورد شده نیم کیلو
خلال بادام یک لیوان
تخم مرغ ۶ عدد
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
روغن به مقدار لازم

طرز تهیه

در مرحله اول برنج نیم دانه ایرانی را چندین بار بشویید و حدود ۱۲ ساعت (حداقل یک شب قبل ) در آب خیس کرده بزارید کنار تا بماند . سپس پیاز ها را نگینی خورد در روغن سرخ کنید در حدی که طلایی شود. گوشت گوساله را ریز ریز کنید، بعد بشویید و زمانی که آب گوشت ها در آبکش کشیده شد داخل پیاز داغ تفت دهید. خلال بادام و گردوهای خرد شده را به گوشت اضافه کرده و کشمش شسته شده را داخل گوشت و پیاز بریزید. در اینجا باید توجه داشته باشید کشمش ها داخل روغن زیاد تفت نخورند این کار باعث ترکیدگی کشمش خواهد شد.

مقداری نمک و زردچوبه اضافه کرده و در آخر جعفری هایی را که از قبل پاک کرده اید، شسته و خرد کنید و داخل مواد ریخته و در حد بسیار کم تفت داده شود. در اینجا همه مواد را با تفت دادن مخلوط کنید.

برنج نیم دانه را که از قبل بخیسانید. داخل قابلمه ای بریزید و بصورت کته در آورید، اما به این صورت انجام دهید. ابتدا برنج را ریخته و کمی نمک اضافه کنید در حدی که خوش نمک شود و به هیچ عنوان روغن به برنج اضافه نمی‌کنیم. به برنج در حال جوش زردچوبه را اضافه کنید. آب برنج باید در حدی باشد که برنج له (شفته) شود. زمانی که آب برنج کشیده شد و برنج به مرحله دم رسید، برنج زرد رنگ دم کشیده را داخل سینی بزرگ ریخته و بگذارید خنک شود. برنج تقریبا گرم ورز داده شود در غیر این صورت ورز دادن و له شدن برنج سخت خواهد شد. برای پخت این نوع کبه حتما از برنج نیم دانه ایرانی استفاده کنید عطر و طعم خوبی به کبه خواهد داد.

بعد داخل سینی، برنج را  خوب ورز دهید و به اندازه گلوله ای که کف دست جا شود (به اندازه نارنگی)، مقداری برداشته و کف دست خود را گود کنید و داخل برنج را مواد گوشت و کشمشی که از قبل آماده کرده بودید قرار دهید.

توجه داشته باشید که مواد داخل برنج به اندازه چشمی یا با یک قاشق غذاخوری، منظور تا حدی که داخل گودی برنج پر شود، باشد. سعی کنید بیش از حد مواد داخل برنج قرار ندهید چون از لابلای برنج بیرون خواهد زد و هنگام سرخ کردن روغن را خراب خواهد کرد. به آرامی برنجی را که، مواد داخل آن است را جمع کنید و در دست به آرامی ورز دهید تا به طور متفاوتی شکل بگیرد و به حالت گرد و حالت کشیده حالت دهید.

اکنون کبه های حالت داده شده را کنار ظرفی بگذارید و ماهی تابه را پر از روغن کنید. داخل کاسه ای جدا تخم مرغ را بشکنید، با چنگال خوب هم بزنید و کبه های آماده شده را یکی یکی داخل تخم مرغ ها قرار دهید (کبه زمانی داخل تخم مرغ قرار بگیرد که سریع آماده سرخ کردن شود).

زمانی که کبه مورد نظر شما  آغشته به تخم مرغ شد، در روغن داغ سرخ کنید. سعی کنید هنگام برگرداندن کبه احتیاط را رعایت کنید. به هیچ عنوان نباید سوراخ شود در اینصورت تمام مواد داخل روغن داغ پخش خواهد شد. زمانی که کبه ها سرخ شدند، داخل ظرف مورد نظرتان را جعفری تازه بریزید و کبه ها را روی جعفری قرار دهید و آنها را سرو کنید.

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی|kibbeh

نکات قابل توجه

  • اگر بعد از چرخ کردن برنج با سیب زمینی مایه شما خیلی شل بود، مقداری آرد را به آن اضافه کنید.
  • با توجه به ذائقه‌تان و اگر طعم شیرینی در غذا را دوست دارید، می‌توانید مقداری کشمش را هنگام اضافه کردن سبزیجات خرد شده به مواد، اضافه کنید و تفت دهید.
  • کبه را می توان به مدت طولانی در فریزر نگه داشت و بعد مصرف نمود. برای اینکه کبه ها به یکدیگر نچسبند. کبه‌ها را در یک سینی بچینید و مدتی در یخچال قرار دهید. سپس آن ها را درون کیسه فریزر یا ظرف دربسته بگذارید و در فریزر قرار دهید.
  • اگر شما رژیم غذایی گیاهخواری دارید، می‌توانید کبه را به صورت کاملاً گیاهی و بدون گوشت چرخ کرده نیز تهیه نمود.


   تبلیغات    

                 تور کیش


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *