لیدوما تریپ

باقلا قاتق

این خورشت از معروف ترین غذاهای شمال ایران است که جای خودش را در نقاط مختلف کشورمان باز کرده است. این خورشت به اسامی باقالا قاتق ، باقالا خورش و گاهی خورش گل در چمن نیز معروف میباشد ؛ لوبیای استفاده شده در این خورش از خانواده لوبیا چیتی است که به نامهای لوبیا کشاورزی ، لوبیای رشتی یا پاچ باقالا هم معروف میباشد. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با باقلا قاتق ، خورشت محلی و اصیل گیلانی بیشتر آشنا شوید.

باقلا قاتق

مواد مورد نیاز

  • لوبیا کشاورزی: ۵۰۰ گرم
  • سیر خرده شده یا له شده: ۴ حبه
  • شوید خشک: ۴ قاشق غذاخوری
  • تخم مرغ: ۲ عدد
  • آب: ۲ یا ۳ لیوان
  • نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم

طرز تهیه باقلا قاتق

برای درست کردن خورش باقلا قاتق رشتی یا شمالی برخلاف اسمش نیازی به باقلا ندارید. در حقیقت برای درست کردن این خورش خوشمزه باید از لوبیا کشاورزی یا لوبیا رشتی که به زبان محلی به آن «پاچ باقلا» می‌گویند استفاده کنید.

1- ابتدا باید لوبیاها را خیس کنید. ۴ الی ۵ ساعت کافی است و در این فاصله دو بار آب آن‌ها را عوض کنید. بعد از این مدت و قبل از پختن باقلا قاتق لوبیاها را آبکش کنید تا آب اضافی آن‌ها گرفته شود. پوست لوبیاها را بگیرید و آن‌ها از وسط دو نیم کنید.

مطالب بیشتر بخوانید
خوشمزه ترین غذاهای ایرانی را در کدام شهرها میشه تجربه کرد ؟

2- در یک قابلمه مقداری روغن بریزید و ۴ عدد سیر رنده شده یا له شده را در روغن تفت دهید در حدی که زیاد بوی سیر بلند نشود و سیرها نسوزند. به جای روغن مایع می‌توانید از روغن حیوانی استفاده کنید این بستگی به ذائقه شما دارد. مقدار سیر هم به ذائقه شما بستگی دارد. می‌توانید از سیر بیشتری اضافه کنید.

3- سیرها که تفت خورد و کمی بوی سیر بلند شد، لوبیاهای آبکش شده را اضافه کنید و تفت بدهید. زردچوبه و شوید تازه یا خشک را هم اضافه کنید و تمام مواد داخل قابلمه را تفت دهید. ده دقیقه زمان برای تفت کافی است.

4- در مرحله بعد آب را اضافه کنید و وقتی که آب به جوش آمد شعله گاز را کم کنید تا روی حرارت ملایم گاز لوبیاها خوب بپزند. پخت لوبیا کشاورزی زمان زیادی نیاز ندارید حدود ۲۰ دقیقه تا نیم ساعت زمان کافی است. در اواسط پخت خورش نمک و فلفل آن را اندازه کنید.

5- وقتی که لوبیاها پخت و آب خورشت به اندازه دلخواهتان رسید تخم مرغ‌ها را داخل باقلا قاتق بشکنید. بهتر است تخم‌مرغ‌ها را هم نزنید تا درسته بمانند و خورشت شکل زیباتر و رسمی‌تری داشته باشد. خورش باقلا قاتق را با برنج سرو کنید.باقلا قاتق

نکته مهم پخت خورشت باقلا قاتق رشتی

*به جای آب می‌توانید از آب مرغ برای پخت خورشت باقلا قاتق رسمی استفاده کنید. البته استفاده از آب مرغ برای پخت این خورش مرسوم نیست اما طعم خوشمزه آن را دوچندان می‌کند. اگر آب مرغ ندارید یک عدد عصاره مرغ به آب اضافه کنید و سپس نمک خورش را اندازه کنید.

مطالب بیشتر بخوانید
طرز تهیه سیر قلیه ، غذای محلی و خوشمزه گیلان

*بهتر است ابتدا تخم مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه بشکنید و زمانی که از سالم بودن آن‌ها مطمئن شدید در خورش بریزید.

*برای درست کردن باقلا قاتق ه جای شوید خشک از شوید تازه هم می‌توانید استفاده کنید.

*به جای لوبیا کشاورزی از باقالی تازه هم می‌توانید استفاده کنید.

باقلا قاتق



   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In غذاهای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *