خرید بلیط هواپیما

چکدرمه

شاید اولین چیزی که ترکمن ها را یاد ما می اندازد چشم های بادامی نژاد ترک، روسری های رنگارنگ ترکمنی و اسب های اصیل این قوم باشد. ترکمن ها از اقوام ترک تبار ایران هستند که در کناره های شرقی دریای خزر در استان گلستان و بخش هایی از استان خراسان موسوم به ترکمن صحرا سکونت دارند. بندر ترکمن، گنبد قابوس، کلاله و … از شهرهای شناخته شده آن ها هستند. ترکمن ها طبق رسوم خود روی زمین و دور سفره ای به نام ثاچاق غذا می خورند. از غذاهای محلی این خطه می توان چکدرمه، بولامه، بورک، اکمک، باسترمه و … را نام برد. یکی از این غذاهای رنگین و خوش طعم که می‌خواهیم در این مطلب به آن بپردازیم چکدرمه است. در ادامه مطلب همراه تاپ تراول باشید تا با این غذای اصیل و سنتی بیشتر آشنا شوید.چکدرمه

مواد لازم پلو محلی چکدرمه

  • برنج: ۶ پیمانه
  • آب: ۵ پیمانه
  • گوشت گوسفندی: ۷۰۰ گرم
  • گوجه‌فرنگی: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: یک عدد متوسط
  • رب گوجه‌فرنگی: ۳ قاشق غذاخوری
  • نمک و فلفل و ادویه پلویی: به مقدار دلخواه
  • روغن: به مقدار لازم

چکدرمه

طرز تهیه 

ابتدا گوشت را به تکه‌های بزرگ خرد کنید. تکه‌های گوشت برای پلو محلی چکدرمه باید از تکه‌های گوشت خورشتی درشت‌تر باشند. گوشت را بشورید و اجازه دهید خشک شود. پیاز را خرد کنید و با مقداری روغن تفت دهید. مقداری زردچوبه به پیازها اضافه کنید و تفت دهید. تکه‌های گوشت را به پیازهای در حال تفت اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز سرخ شوند. نمک، فلفل و ادویه پلویی را به گوشت اضافه کنید و خوب هم بزنید.

728 90 - چکدرمه غذای محلی ترکمن ها | Chegdermeh
مطالب بیشتر بخوانید
لذیذترین غذاهای سیسیلی که حتما باید امتحان کنید | Sicily

   تبلیغات    

            | بلیط هواپیما در طاهاگشت |


 

حالا گوجه‌های رنده شده را به گوشت در حال سرخ شدن اضافه کنید. اجازه دهید روی شعله ملایم گاز آب گوجه‌ها کشیده شود و به خورد گوشت برود. در این مرحله ۳ قاشق رب گوجه‌فرنگی را اضافه کنید و صبرکنید تا رب سرخ شود و مزه خامی آن گرفته شود. برخلاف استامبولی پلو که برنج را به گوشت سرخ شده اضافه می‌کنند و با هم دم می‌کنند برای درست کردن چکدرمه گوشت باید ابتدا جداگانه پخته شود.

۵ پیمانه آب به گوشت سرخ شده اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز بگذارید تا به آرامی پخته شود. بعد از پخت گوشت (مدت زمان پختن گوشت بستگی به گوشت شما دارد، ممکن است ۲ تا سه ساعت طول بکشد) برنج‌های شسته شده را به گوشت اضافه کنید. آب برنج را اندازه کنید. مثل سایر پلوهایی که به صورت کته درست می‌کنید باید دو بند انگشت آب روی برنج باشد. پلو چکدرمه باید روی شعله ملایم گاز دم بکشد.چکدرمه

نکات تکمیلی در مورد چکدرمه

  • چکدرمه جزو غذای محلی – سایر میباشد
  • زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳۰دقیقه
  • و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۲ ساعت میباشد .
  • چکدرمه را می توانید در وعده نهار – شام – سرو کنید .
  • همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان سحری – افطار – میل کرد .
  • توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۶ نفر مناسب میباشد .

  تبلیغات   

                        | لمینت دندان |   کامپوزیت دندان | ایمپلنت | ارتودنسی |

مطالب بیشتر بخوانید
غذاهای محلی کاشان از چلو دیزی تا کوفته آب سماق

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More In غذاهای ایرانی

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *