جنگل پاجی
جنگل پاجی دودانگه ، در منطقه حفاظت شده بولا در استان مازندران و در روستای پاجی قرار گرفته است.این جنگل پر است از رنگهای زنده و گرم درختان و شنیدن صدای دلنشین طبیعت در دل کوههای بلند .جنگل پاجی مکانی است که به راحتی می توانید به آرامشی وصف ناشدنی به دور از هیاهوی ترافیک شهری برسید و لذت ببرید . در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با جنگل پاجی بیشتر آشنا شوید.
بولا یک منطقه حفاظتشده با مساحت ۳۹۰۷ هکتار است که در استان مازندران واقع میباشد و بخش کوچکی از آن در استان سمنان قرار دارد. منطقهٔ جنگلی بولا با اقلیم نیمهمرطوب عنوان «منطقهٔ حفاظتشدهٔ بولا» به مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست ایران پیوسته است. جنگل پاجی بخشی از جنگل بولا و منطقه ای پوشیده از درختان انجیلی است که در فصل بهار و پاییز از زیبایی منحصر به فردی برخوردار است.
یکی از زیبایی های طبیعت بخصوص پاییز رنگارنگ بودن آن است در این جنگل که یکی از جنگلهای انجیلی ایران است در فصل پاییز به قدری زیبا و دیدنی می باشد که حتی تصور کردن آن هم سخت است . نوع درختان این منطقه باعث شده رنگ برگها در پاییز تنوع زیادی داشته باشد. در واقع اگر در زمان مناسبی به جنگل پاجی سفر کرده باشید، متوجه خواهید شد که رنگها از زرد شروع میشود و در انواع مختلف نارنجی و قرمز و گاهی ارغوانی ادامه مییابد. جنگل پاجی جایی است که میتوانید خود را غرق در عکس طبیعت کنید. آن قدر رنگها دلنواز هستند که به هر درختی برسید، باز هم عکس تازهای خواهید گرفت و از نظاره آن سیر نخواهید شد.
یکی از نکات جالب در مورد درخت انجیلی، شاخههای آن است که هنگام رشد به طرز عجیبی به هم جوش میخورند و شبکه تودرتوی زیبایی به وجود میآورند. این درخت به نوعی یک درخت باستانی به حساب میآید، چون از دوران سوم زمینشناسی تا به حال باقی مانده و در منطقه رویشی خزری یافت میشود. رنگ برگهای انجیلی در فصل پاییز بینظیر است. البته گیاهان و درختان زیادی در این جنگل قابل رویت هستند که تنها به یکی از آنها اشاره کردیم که شهرت بالایی دارد. اگر به اطراف خود دقت کنید، انواع قارچ، گل و گیاهان کوچک و بزرگی را خواهید دید که همه جا را پوشش دادهاند
روستای پاجی
نزدیکی روستای پاجی، روستای دیگری به نام میانا قرار گرفته که به دلیل فاصله کم بین دو روستا معمولا مردم محلی به آن پاجمیانا میگویند، اما باید بدانید که این دو در حقیقت دو روستای مجزا هستند. به جز جنگل زیبای پاجی، این روستا جاذبههای دیگری هم مانند رودخانه اشک دارد که گفته میشود یکی از زیستگاههای ماهی قزلآلای خال قرمز است و شهر تاریخی مدفون اراد یا ارادت که طبق باورهای محلی شهری است که مردم روستای پاجی در گذشته در آن ساکن بودهاند. همچنین قله خرونرو هم از این منطقه قابل دیدن است، کوهی که به آلپ ایران شهرت دارد.
بهترین زمان برای بازدید
همانطور که از توضیحات پیداست، یکی از بهترین زمانهای بازدید از جنگل پاجی فصل پاییز است که رنگ برگ درختان نظیر ندارد. البته قطعا در فصل بهار هم بازدید از این منطقه و دیدن سرسبزی آن بسیار لذتبخش خواهد بود؛ اما اگر بخواهید راز پنهان این جنگل را از نزدیک آشکار کنید، بهتر است در فصل پاییز اقدام به بازدید کنید.
باید حواستان باشد که روز و ماه درستی را برای گشتوگذار در این منطقه انتخاب کنید. درختان خزانکننده جنگل پاجی، پس از زرد شدن برگهایشان، برگریزی دارند، بنابراین اگر خیلی زود بروید، درختها هنوز سبز خواهند بود و اگر هم چند روز دیر بروید، برگ درختان را به جای این که روی شاخه ببینید روی زمین خواهید دید.
امکانات حوالی جنگل پاجی
امکانات خاصی نزدیک جنگل پاجی وجود ندارد و بهتر است وسایل و خوراکیهای موردنیاز خود را از قبل تهیه کرده باشید. تنها جایی که میتوانید در صورت نیاز به آن مراجعه کنید، فروشگاههای داخل روستاهای موجود در مسیر این جنگل است.
نحوه دسترسی به جنگل پاجی
برای رفتن در دل روستای پاجی بهتر است خودروی مناسبی داشته باشید که در مسیرهای خاکی به مشکل برنخورد. از وقتی که وارد مسیر روستاها میشوید، راه کمی پیچیده میشود. یا باید یک راهنمای راه بلد همراه داشته باشید یا از مردم محلی کمک بگیرید. در نهایت به یک فضای باز میرسید که یک ساختمان مسجد هم در آن قرار گرفته است. خودروی خود را همین جا پارک کنید و پیاده در مسیر رودخانه به راه بیفتید.
مطالب مرتبط
با ارز دیجیتال سفر برو
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
سفر به جهانی بدون مرز را با پاسپورت دومینیکا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران + تفریحات، آدرس و توضیحات
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت پس اگر قصد…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…