ترکیه

چگونه در ترکیه تحصیل کنیم ؟ 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

از جمله مسائل مهم خانواده ها و همچنین دولت که در سرنوشت یک مملکت نقش دارد تحصیل فرزندان یک دولت است که در چه جایی و با چه امکاناتی بتوانند تحصیل کنند تا در آینده برای جامعه خود تاثیرگذار باشند و مملکت خود را بسازند. در ادامه مقاله درباره راهنمای تحصیل در کشور ترکیه صحبت خواهیم کرد. در ادامه همراه تاپ تراول باشید.

تور اروپا

تحصیل نقش بسیار مهم و حیاتی در جامعه بازی می کند چون با تحصیل بد و نامطلوب دانش آموزان و دانشجویان یک کشور آن کشور رو به نابودی پیش خواهد رفت. از این رو در کشور ما دانشگاه های مختلفی برای تحصیل وجود دارد که می توانید در آن به تحصیل علم و دانش بپردازید در این میان برخی از دانشجویان هستند که به خاطر علاقه یا مسائل مقیم شدن در ترکیه علاقه مند به تحصیل در کشورهای دیگر از جمله ترکیه هستند به همین دلیل قصد داریم مدارس و دانشگاه های خوب ترکیه و ضوابط درس خواندن در این مکانها را برای شما شرح دهیم .

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

چگونگی نظام آموزشی و مدت هر مقطع تحصیلی

تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی

تحصیلات‌ ابتدیی‌ (Ilk Ogertim) در کشور ترکیه‌ از هفت‌ سالگی‌ آغاز می‌شود و هشت‌ سال‌ ادامه‌ دارد. سپس‌ تحصیلات‌ دبیرستان‌ (Lise) شروع‌ می‌شود. مجموع‌ دوره‌ تحصیلات‌ ابتدایی و دبیرستانی‌ ۱۱ تا ۱۲ سال‌ است. دوره‌ دبیرستان‌ شامل‌ رشته‌های علوم‌ انسانی، ریاضی، فیزیک، فنی‌ و علوم‌ تجربی است. بعد از اتمام‌ دوره‌ ابتدایی می‌توان‌ تحصیلات‌ دبیرستانی‌ را در رشته‌های علوم‌ دینی و هنرستان‌های‌ صنعتی‌ نیز ادامه‌ داد که‌ طول‌ تحصیلات‌ در این‌ رشته‌ها معمولاً‌ ۱۲ سال‌ است. در پایان‌ دوره‌ دبیرستان‌ به‌ دانش‌آموزان‌ مدرک‌ دیپلم‌ (Lise Diplomasi) اعطا می‌شود.

‌تحصیلات‌ دانشگاهی‌

‌برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ کشور ترکیه‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ و گذراندن‌ آزمون‌ سراسری‌ (کنکور) الزامی‌ است.آزمون‌ سراسری‌ برای‌ متقاضیان‌ خارجی‌ و محلی متفاوت‌ است‌ و برای خارجیان‌ به‌ زبان‌های ترکی‌ و انگلیسی‌ و برای مردم‌ ترکیه‌ به‌ زبان‌ ترکی‌ برگزار می‌شود. دروس‌ امتحانی‌ شامل‌ ریاضی، فیزیک، شیمی، معلومات‌ عمومی و هوش‌ است. پذیرش‌ دانشجو در دانشگاه‌ها نیز بر اساس‌ رتبه‌ آنان‌ در آزمون‌ سراسری صورت‌ می‌گیرد.

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

‌‌دوره‌های تحصیلی

 Ön Lisans Diplomasi .۱: شامل‌ دو تا سه‌ سال‌ تحصیل‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ است.

Lisans Diplomasi .۲: شامل چهار سال‌ تحصیل‌ و گذراندن‌ حداقل‌ ۱۴۷ واحد است.

Yuksek Lisans Diplomasi .۳: شامل دو سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است. برای ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک‌ Lisans Diplomasi الزامی است. این‌ دوره‌ شامل‌ دو نیم‌ سال‌ کلاس‌ درس‌ و دو نیم‌ سال‌ پایان‌ نامه‌ پژوهشی‌ می‌شود.

Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi .۴: شامل پنج‌ سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ در رشته‌ دامپزشکی بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ است.

DOKTORA (Ph.D.) . ۵: شامل سه‌ تا چهار سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است. برای ورود به‌ این‌ دوره‌ داشتن‌ مدرک‌ Yuksek Lisans Diplomasi الزامی است. این‌ دوره‌ شامل‌ دو تا چهار نیم‌ سال‌ کلاس‌ درس‌ و حداقل‌ ۴ نیم‌ سال‌ برای پژوهش‌ است. قبل‌ از شروع‌ پژوهش، دانشجو باید امتحان‌ جامع‌ را با موفقیت‌ بگذراند. نوشتن‌ پایان‌ نامه‌ دوره‌ دکترا و دفاع‌ موفقیت‌آمیز از پژوهش‌ انجام‌ شده، شرط‌ اعطای مدرک‌ دکتراست.

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

‌نحوه‌ ارزشیابی مدارک‌ تحصیلی

۱. مدارک Ön Lisans Diplomasi با دو سال‌ تحصیل‌ و کلیه‌ مدارک‌ و تحصیلات‌ نیمه‌ تمام‌ دانشگاهی (آکادمیک) با دو یا سه‌ سال‌ تحصیل‌ در موسسات معتبر در صورت‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان، “کاردانی” ارزشیابی‌ می‌شود.

۲. مدارک (Lisans Diplomasi (Bachelor بعداز دیپلم‌ دبیرستان، “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود.

۳. مدارک (Yuksek Lisans Diplomasi (Master از دانشگاه‌های گروه‌ یک‌ با شرط‌ داشتن‌ مدرک‌ کارشناسی، “کارشناسی ارشد” ارزشیابی می‌شود. تبصره: مدارک Yuksek Lisans پیوسته (کارشناسی و کارشناسی ارشد پیوسته)، کارشناسی ارشد ارزشیابی می شود.

۴. مدارک Veterner Hekimligi Yuksek Lisans Diplomasi با پنج‌ سال‌ تحصیل‌ پیوسته‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان، از مراکز آموزش عالی که نامشان در فهرست گروه یک آورده شده است “کارشناسی‌ ارشد” در دامپزشکی‌ ارزشیابی‌ می‌شود.

۵. مدارک (Doktora (Ph.D از داشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ با شرط‌ دارا بودن‌ مدرک‌ کارشناسی ارشد، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود.

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

زبان مراکز آموزشی و دانشگاهی

تحصیل در دانشگاه‌های ترکیه با توجه به دانشگاه‌ها و رشته‌ها به زبان ترکی و انگلیسی است.

میانگین هزینه تحصیل در مقاطع مختلف

دانشگاه‌های دولتی ترکیه تا سال ۲۰۱۰ شهریه‌ی کمی و در حدود سالانه ۵۰۰ دلار داشتند، ولی از آن سال به بعد هزینه دانشگاه‌ها بالا رفته است، تا حدی که بعضی از دانشگاه‌های دولتی، شهریه‌های سالانه را تا ۱۰۰۰۰ دلار افزایش داده‌اند وشهریه دانشگاه‌های خصوصی نیز در همین حدود هستند.

میانگین هزینه زندگی در سال برای یک دانشجو

هزینه زندگی دانشجویی در شهرهای بزرگ ماهیانه در حدود ۵۰۰ و در شهرهای کوچک در حدود ۴۰۰ دلار است.

تعطیلات پایان سال تحصیلی 

تعطیلات پایان سال تحصیلی بین ۳ تا ۴ ماه از اواخر ژوئن تا اواسط سپتامبر (اواخر خرداد تا اوایل مهر ماه) است.

آیا در تعطیلات آخر سال تحصیلی، دانشگاه محل اقامت در اختیار دانشجو قرار می‌دهد؟

بله، اکثر دانشگاه‌های ترکیه در ایام تعطیلات دانشگاهی، محل اقامت در اختیار دانشجو قرار می‌دهند.

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

بیمه تحصیلی و درمانی دانشجو در ترکیه

دانشجو با پرداخت سالیانه ۳۰۰ دلار بیمه درمانی می‌شود.

اخذ ویزا برای والدین دانشجو

ورود اتباع ایرانی به کشور ترکیه به صورت مهمان یا گردشگر بدون ویزا است، یعنی هر ایرانی می‌تواند تا ۳ ماه در این کشور تردد کند و پس از ارایه مدارک لازم به پلیس، دوباره این اقامت را تمدید کند.

شرایط کار کردن دانشجو در طی تعطیلات دانشگاه

با داشتن ویزای دانشجویی در هر هفته می‌توان ۲۰ ساعت کار دانشجویی انجام داد.

مدت و هزینه‌ی دوره‌‎های زبان آموزی ترکیه

هزینه دوره‌های زبان ترکی در کشور ترکیه در حدود ۲۰۰ دلار در ماه است، متقاضیان تخصیل در دانشگاه‌های کشور ترکیه می‌توانند این دوره‌ها و آزمون مربوط را در ایران طی کنند.

آب و هوای ترکیه

آب و هوای ترکیه تقریبا مانند آب و هوای ایران و با توجه به مناطق مختلف کشور متفاوت و دارای ۴ فصل کامل است.

محدودیت سنی برای تحصیل

محدودیت سنی نسبت به دانشگاه‌های مختلف متغیر است. اما معمولا برای بیشتر دانشگاه‌ها در مقاطع کارشناسی تا ۳۰ سال و برای مقاطع ارشد و دکترا، محدودیت سنی وجود ندارد.

عزیمت دانشجوی متاهل به همراه همسرش

با توجه به اعتبار دانشجو، همسر وی نیز می‌تواند به همراه وی در ترکیه اقامت کند.

آیا ویزای دانشجویی ترکیه برای چند بار ورود و خروج است؟

صدور ویزای تحصیلی به صورت یک ساله است. دانشجو پس از ورود به کشور در عرض یک ماه اقدام به دریافت برگه اقامت یک ساله از پلیس اتباع بیگانه نموده و پس از آن می‌تواند مکررا تردد کند.

راهنمای تحصیل در کشور ترکیه
راهنمای تحصیل در کشور ترکیه

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *