خرید بلیط هواپیما

 شرایط مهاجرت به آلمان

در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول به معرفی شرایط مهاجرت به آلمان خواهیم پرداخت . با ما همراه باشید.

مهاجرت به آلمان

جمهوری فدرال آلمان کشوری وسیع در قلب قاره اروپاست که اکنون به عنوان صنعتی ترین کشور قاره اروپا شناخته می شود. بازار کار مناسب, رشد اقتصادی بالا, ثبات اقتصادی و سیاسی, امکان برخورداری از تحصیل رایگان در اروپا و … از مواردی است که کشور آلمان را به کشوری جذاب برای مهاجران تبدیل نموده است. ما در این مقاله به بررسی شرایط مهاجرت به آلمان و اخذ تابعیت و اقامت آلمان از راه های مختلف را بررسی می کنیم.

مجوز اقامت

مجوز اقامت در آلمان یا Aufenthaltserlaubnis این امکان را برای‌تان فراهم می‌کند که بیش از نود روز محدودیت ویزا، در این کشور بمانید. در گذشته، معمول بود که این مجوز اقامت را ویزای اقامت می‌نامیدند. برای اینکه دچار سردرگمی نشوید، از عبارت مجوز اقامت برای نام‌بردن از سندی استفاده می‌کنیم که عبارت است از کارت دیجیتالی با یک چیپ دیجیتال که به شما اجازه می‌دهد به‌طور قانونی در خاک آلمان بمانید.

دو نوع اصلی مجوز اقامت در آلمان وجود دارد:

۱. یک کارت موقتی که برای مدت معلوم، مثلا چند ماه یا چند سال، معتبر است و باید به‌طور دوره‌ای تمدید شود.

۲. کارت مجوز دائمی که شبیه به گرین‌کارت آمریکاست که دارنده‌ی آن می‌تواند در آلمان اقامت دائم داشته باشد.

مطالب بیشتر بخوانید
مهاجرت و اقامت در ترکیه

کارت اقامت دائمی درست مثل گرین‌کارت، فقط به مهاجران قانونی داده می‌شود و به‌معنای دریافت شهروندی آلمان نیست.

 شرایط مهاجرت به آلمان
شرایط مهاجرت به آلمان

الزام یادگیری زبان آلمانی

برای دریافت مجوز اقامت لازم نیست بر زبان آلمانی به‌طور کامل مسلط باشید و سلیس حرف بزنید؛ ولی انتظار می‌رود در زبان ملی این کشور مهارت نسبی داشته باشید و احتمالا بدون اینکه زبان آلمانی بلد باشید، نمی‌توانید مجوز اقامت طولانی‌مدت بگیرید. پیشنهاد ما این است که هرچه زودتر و قبل از رفتن به آلمان، یادگیری زبان آلمانی را شروع کنید. اگر بتوانید به زبان آلمانی با دیگران ارتباط برقرار کنید، مطمئنا زندگی جذاب‌تر و راحت‌تری در آلمان خواهید داشت. البته همان‌طور که گفتیم، تسلط صددرصدی به زبان آلمانی برای دریافت مجوز اقامت لازم نیست؛ ولی برای دریافت مجوز باید آشنایی حداقلی داشته باشید.

مجوز اقامت دوره‌های زبان آلمانی

این مجوز مشروط فقط برای افرادی در نظر گرفته شده است که می‌خواهند زبان آلمانی را در آلمان یاد بگیرند. این مجوز، محدود به سه ماه تا یک سال است و قابل‌تمدید نیست. برای دریافت این مجوز باید در یک مدرسه‌ی زبان آلمانی ثبت‌نام کرده باشید.

 شرایط مهاجرت به آلمان
شرایط مهاجرت به آلمان

دسته‌بندی‌های مجوز اقامت در آلمان

چه تصمیم به کارکردن داشته باشید چه نداشته باشید، برای اقامت بیش از نود روز در آلمان باید مجوز اقامت بگیرید؛ برخلاف گذشته، امروزه مجوز کار و مجوز اقامت جدا نیست. شما مجوزی دریافت می‌کنید که متناسب با دسته‌بندی حضور شما در آلمان باشد، مثلا مجوز کاری، مجوز دانشجویی، فریلنسری، هنرمندی، همسر همراه و… .

اگر مجوزی ندارید که به شما اجازه‌ی کارکردن بدهد، نمی‌توانید به‌طور قانونی در آلمان کار کنید. در هر شرایط و برای هر نوع اقامت در آلمان باید ابتدا ثابت کنید:

مطالب بیشتر بخوانید
بهترین کشورها برای مهاجرت کدامند ؟

۱. می‌توانید خود را برای زندگی در آلمان ساپورت کنید.

۲. مدرک بیمه‌ی سلامت دارید، البته مدرکی که در آلمان معتبر باشد. برای دریافت بیمه حتما از قبل تحقیق کنید و قوانین آلمان را در نظر بگیرید.

چهار دسته‌بندی کلی برای مجوز اقامت در آلمان وجود دارد:

۱. مجوز اقامت: اجازه‌‌ی اقامت به مدت محدود با یا بدون امکان استخدام؛

۲. کارت آبی اتحادیه‌ی اروپا: اجازه‌ی اقامت محدود برای افراد واجد شرایط؛

۳. اجازه‌ی سکونت: مجوز اقامت دائم؛

۴. مجوز EU برای اقامت دائمی.

هرکدام از این مجوزهای اقامت در آلمان نیازمند شرایط خاص و الزام‌های مختلف است. مجوز دائمی اقامت معمولا زمانی به افراد اعطا می‌شود که حداقل پنج سال در آلمان زندگی کرده باشند. بسیاری از مهاجرانی که ده سال یا حتی بیش‌تر در این کشور زندگی می‌کنند، مجوز اقامت دائم ندارند. آنها باید مجوز خود را که دارای محدودیت زمانی است، هر دو یا سه سال، تمدید کنند. مجوز سکونت دائمی معمولا نیازمند اثبات سطح بالایی از مهارت در زبان آلمانی است.

نکاتی برای قبل از مراجعه به اداره‌ی AUSLÄNDERBEHÖRDE

قبل از اینکه اداره‌ی Ausländerbehörde به شما برای اقامت، اجازه‌ی ارسال درخواست بدهد، باید به چند نکته توجه کنید. قبل از اینکه این مراحل کامل شوند، اگر درخواست خود را ارسال کنید، کاری از پیش نخواهید برد. تا تکمیل‌نشدن این مراحل، نمی‌توانید اقدامی انجام دهید:

شرایط مهاجرت به آلمان
شرایط مهاجرت به آلمان

ثبت‌نام (Anmeldung)

همه‌ی بزرگ‌سالانی که در آلمان زندگی می‌کنند، باید محل اقامت خود را نزد مقامات محلی ثبت کنند. اگر قصد دارید برای مدت بیش از نود روز در آلمان بمانید، باید محل اقامت‌تان ثبت شود. حتی در صورت اسباب‌کشی هم باید ثبت‌نام و ثبت موقعیت خود را تکرار کنید. علاوه بر تأییدیه‌ی ثبت‌نام، گاهی اوقات دفتر اتباع خارجی از شما مدارکی مثل اجاره‌نامه یا سند مالکیت درخواست می‌کند.

مطالب بیشتر بخوانید
آسان ترین کشورها برای مهاجرت و گرفتن اقامت کدام اند ؟

در شهرهای بزرگ‌تر، مثل برلین، فرانکفورت، مونیخ، اشتوتگارت و… می‌توانید به دفاتر محلی موسوم‌به Bürgeramt یا Bürgerbüro مراجعه کنید. در اشتوتگارت بیست دفتر در سراسر شهر وجود دارد و فرانکفورت یازده دفتر دارد. در شهرهای کوچک‌تر فقط می‌توانید به تالار شهر یا Rathaus مراجعه کنید. بدون ثبت‌نام و ثبت محل اقامت به‌هیچ‌وجه نمی‌توانید مجوز اقامت بگیرید. این گزینه یکی از مهم‌ترین شروط دریافت مجوز اقامت است که به‌محض اینکه جایی برای زندگی در آلمان پیدا کردید یا به مکان جدیدی نقل مکان کردید، باید این مرحله را طی کنید. بدون دراختیارداشتن مدارک ثبت‌نام، نمی‌توانید حساب بانکی در آلمان داشته باشید که این شرط، دومین کاری است که قبل از دریافت مجوز باید انجام دهید.

حساب بانکی (Bankkonto)

وقتی برای صدور مجوز اقامت درخواست می‌دهید، باید ثابت کنید درآمد یا منابع مالی کافی در اختیار دارید. بخشی از این مطلب با گزارش‌های بانکی ثابت می‌شود، علاوه بر این، یک حساب بانکی، یکی دیگر از عناصر حیاتی برای زندگی در آلمان است و از طریق آن می‌توانید کارت اعتباری بگیرید.

بیمه‌ی سلامت (Krankenkasse)

هرکسی که در آلمان زندگی می‌کند، حتی مهاجران، باید بیمه‌ی سلامت داشته باشند. افرادی که برای مدت طولانی در آلمان اقامت دارند، باید پوشش بیمه‌ی سلامت آلمان داشته باشند. بیمه‌ی سلامت در آلمان دو نوع اصلی دارد: خصوصی و عمومی. اگر نمی‌دانید کدام نوع بیمه برای شما مناسب‌تر است، می‌توانید موقتا یک بیمه‌نامه‌ی یک‌ساله از یک شرکت بیمه‌ی خصوصی بگیرید تا بعدا درباره‌ی انواع بیمه تحقیق کنید.

مهارت در زبان آلمانی (Sprachkenntnisse)

همه‌ی ساکنان آلمان، چه شهروند چه مهاجر، باید برای برقراری ارتباط به زبان آلمانی توانایی داشته باشند. برای اتباع خارجی این مهارت برای اینکه بتوانند با سبک زندگی آلمانی تطبیق پیدا کنند، بسیار ضروری است. مراحل درخواست برای دریافت مجوز اقامت با داشتن مهارت صحبت به زبان آلمانی بسیار راحت‌تر پیش می‌رود؛ البته برای مراحل اولیه‌ی درخواست مجوز، اجباری برای یادگیری زبان آلمانی وجود ندارد. با وجود این، اگر می‌خواهید مجوز طولانی‌مدت بگیرید یا مجوز خود را تمدید کنید، باید ثابت کنید که در حال یادگیری زبان آلمانی هستید.

مطالب بیشتر بخوانید
انواع راه های مهاجرت به آلمان

مهارت در زبان آلمانی در سطح B1 و بالاتر معمولا برای صدور مجوز اقامت دائم لازم است. اگر می‌خواهید در نهایت، شهروندی آلمان یا مجوز اقامت دائمی بگیرید، باید سطح زبان آلمانی خود را به سطح مقبولی برسانید. برای مجوز‌های مختلف طولانی‌مدت، سطح‌های مختلفی از زبان از شما درخواست می‌شود، گذشته از این، اگر زبان آلمانی را یاد بگیرید، زندگی شادتر و راحت‌تری در این کشور خواهید داشت.

 شرایط مهاجرت به آلمان
شرایط مهاجرت به آلمان

چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌‌‌ها (CEFR)

این مجموعه استاندارد زبانی با شش سطح مهارت توسط شورای اتحادیه‌ی اروپا برای استفاده در هریک از کشورهای این اتحادیه تعیین شده است. آلمان از این استاندارد برای ارزیابی مهارت‌های زبانی کاندیداها استفاده می‌کند. سطوح مختلف زبان‌آموزان از A تا C دسته‌بندی شده و سطح A پایین‌ترین سطح و برای مبتدیان است. سطح C بالاترین سطح یادگیری زبان در این دسته‌بندی است. هر سطح به دو زیرمجموعه تقسیم می‌شود: سطوح A1, A2 و B1, B2 و C1, C2.

کسی که در سطح B2 این دسته‌بندی قرار دارد، دارای مهارت‌های زیر است:

۱. می‌تواند مفهوم اصلی مکالمات استاندارد در موضوعات آشنا را درک کند که غالبا در محل کار، محل تحصیل، مراکز تفریحی و… موردنیاز است؛

۲. می‌تواند از پس شرایط مختلفی بربیاید که ممکن است در سفر به مناطقی که به آن زبان صحبت می‌کنند، پیش بیاید؛

۳. می‌تواند متون کوتاه مرتبط با موضوعات موردنیاز یا موضوع موردعلاقه‌ی خود بنویسد؛

۴. می‌تواند تجربه‌ها و رویدادها، آرزوها، رؤیاها و خواسته‌های خود را توصیف کند و به‌طور مختصر دلایل و توضیحاتی برای انتخاب‌ها و برنامه‌های خود مطرح کند.

برای اطلاعات بیشتر درباره‌ی مهارت‌هایی که هر سطح از زبان دربر می‌گیرد، می‌توانید به صفحه‌ی چارچوب مرجع مشترک اروپایی برای زبان‌‌‌ها در ویکی‌پدیا مراجعه کنید.

مطالب بیشتر بخوانید
آشنایی با راه های مهاجرت به کشور آلمان و گرفتن اقامت

اینکه برای دریافت مجوز باید به کدام سطح برسید، به محل اقامت شما در آلمان بستگی دارد. به‌نظر می‌رسد ادارات اتباع خارجی در سراسر این کشور قوانین متفاوتی دارند؛ ولی معمولا برای دریافت مجوزهای طولانی‌مدت حداقل باید به سطح B1 یا B2 برسید. برای دریافت شهروندی آلمان، سطح C1 موردنیاز است.

همان‌طور که قبلا هم گفتیم، هرچه سطح زبان بالاتری داشته باشید، زندگی راحت‌تری خواهید داشت و شانس شما برای دریافت مجوز اقامت دائمی افزایش می‌یابد.


  تبلیغات   

          هتل انقلاب تهرانرزرو هتل ارزان | هتل های مشهدهتل ترنج کیش | اقامت اروپا


در حال ارسال
نظرات کاربر
( رای)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Load More In مهاجرت و اقامت

دیدگاه خود را ثبت کنید