


غذاهای محلی لاهیجان
در این مقاله از معرفی غذاهای سنتی شهرهای ایران تصمیم گرفتیم تا بهترین غذاهای محلی لاهیجان که یکی از شهرهای توریستی و گردشگری استان گیلان بشمار می رود را به شما علاقمندان به غذاهای سنتی معرفی کنیم پس در ادامه با مجله گردشگری تاپ تراول همراه باشید
مختصری درباره شهر لاهیجان بدانید :
لاهیجان (به گیلکی: لاجؤن) مرکز شهرستان لاهیجان ، بزرگترین شهر شرق استان گیلان و نود و پنجمین شهر پرجمعیت ایران می باشد . این شهر در ناحیه کوهپایهای قرار دارد و تپه ماهورهای آن را بوتههای چای پوشاندهاست. این شهر در شرق سفیدرود و در ارتفاع ۴ متری قرار دارد. این شهر در سال ۲۰۱۷ با ۲۲۰٬۰۰۰ نفر جمعیت دومین شهر پرجمعیت گیلان (پس از رشت) بوده و اکنون تخمین زده میشود نزدیک به ۲۲۰۰۰۰ نفر همراه با احتساب حومه جمعیت داشته باشد،
لاهیجان یا به حق “عروس گیلان” یکی از شهرهای زیبای شرق استان گیلان است و معنی نام آن بر اساس شواهد قدیمی “شهر ابریشم” بوده است. لاهیجان یکی از قدیمی ترین شهرهای گیلان است که در زمان حمله مغول ویران می شود ولی پس از آن مجدداً رونق یافته و مرکز تولید ابریشم، برنج و ذرت و همچنین مرکبات می شود. طلایی ترین دوران شکوفایی این شهر در قرن نهم هجری بوده است.
دومین دوره طلایی لاهیجان در نیمه دوم قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم آغاز شده است که توسعه تجارت ابریشم و کشت چای منجر به تجدید حیات شهر گردیده است. در ۱۹۰۲ ، اولین کشت چای به ابتکار کاشف السلطنه کنسول وقت ایران در هند در این شهر انجام شد. از آن پس تپههای لاهیجان تدریجاً از باغات چای پوشیده شد و کارخانه ها برای فراوری چای در شهر و حومه آن تأسیس شدند (اولین کارخانه در ۱۹۳۲ تأسیس شد).
فاصله تهران تا لاهیجان در حدود ۳۵۰ کیلومتر هست و بهترین مسیر، استفاده از آزادراه های تهران-کرج، کرج – قزوین و قزوین-رشت هست که قبل از رسیدن به رشت می بایست از آزادراه خارج شده و از جاده سنگر- سیاهکل به سوی شرق و به سمت لاهیجان ادامه مسیر داد.
لباس مردم محلی این خطه از کشورمان جزو زیباترین و رنگارنگترین لباسهای محلی در کشور و حتی جهان است. لباس محلی مردان لاهیجان نمت کلاه، جلیقه (جلقته)، شلوار، چوموش (یا چموش که کفش چرم سادهای است) و کت است که بسته به فصل جنس و ضخامت آنها تفاوت دارد. زنان نیز روسری و سربند، پیراهن، کت، الجاقبا، دامن، گردتومان، جلیقه (جرقده)، چادر کمر، چادر شب، کفش و جوراب میپوشند.

غذاهای سنتی لاهیجان
غذاهای محلی لاهیجان همچون مرغ و آلوی لاهیجان، میرزا قاسمی، خورشت سبزی فسنجان و شیش انداز گیلکی و خوش طعم و به یادماندنی هستند
مرغ و آلوی لاهیجان
شمالیها در پخت انواع غذا با مرغ و چاشنیهای مختلف تخصص دارند. از مرغهای ترش همراه با سبزیجات محلی گرفته تا مرغهایی که با آلو و ربهای نارنج و انار طبخ میشوند. این خورش با چند نوع ربترش و شیرین پخته میشد تا مزه ملس و لذیذی پیدا کند. خورش مرغ و آلو خورشی مجلسی و مختص مردم لاهیجان است.
برای تهیه مرغ و آلوی لاهیجانی پیاز و سیر را نگینی خرد کنید و با زردچوبه و فلفل تفت دهید. آلو را خیس کنید، آب آن را خالی کنید و سپس آن را درون قابلمه بریزید. رب انار، رب نارنج و برگه زردآلو خیس شده را هم اضافه کنید و تفت دهید. نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و بگذارید موادتان کاملا باهم مخلوط شوند و یک مایه یکدست داشته باشید. حالا مرغ را اضافه کنید. یک لیوان آب جوش دیگر اضافه کنید و بگذارید خورش روی حرارت کم یک ساعت بپزد و جا بیفتد. بهتر است از آلوی سیاه برای این غذا استفاده کنید.
خورشت سبزی فسنجان لاهیجان
خیلی از غذاهای سنتی که ما میشناسیم و سال هاست که آنها را پختهایم مدلهای دیگری هم دارند؛ خورشت سبزی فسنجان نمونهای از این دست غذاهای خوش طعم و مختص گیلان است.
پیاز را به همراه نمک و فلفل به گوشت بیفزایید و خوب ورز دهید. در یک کاسه کوچک مقداری آب بریزید و کنار دستتان بگذارید. از گوشت به اندازه یک فندق بردارید. کف دست را خیس کنید و گوشت را بهصورت توپ کوچکی گرد کنید. همه گوشت را به این صورت آماده کنید. در یک تابه مقدار مناسبی روغن بریزید و روی حرارت ملایم بگذارید. گوشتهای قلقلی را در روغن تفت دهید. در تابه را بگذارید تا کوفته ریزهها بپزند.
در قابلمهای مناسب مقداری روغن بریزید و روی حرارت بگذارید. پیازها را در روغن سرخ کنید تا طلایی رنگ شوند. هویج را رنده کنید. سبزیهای خرد شده را به همراه گردوی آسیاب شده و هویج رنده شده به قابلمه اضافه کنید و خوب تفت دهید. وقتی گردو به روغن افتاد، ۲ پیمانه آب جوشیده به مواد اضافه کنید و در قابلمه را بگذارید. حدود نیم ساعت صبر کنید تا مواد روی حرارت ملایم بپزند. بعد از این مدت رب انار را همراه کمی نمک اضافه کنید و هم بزنید. بعد از حدود ۲ ساعت که خورش خوب به روغن افتاد، کمی شکر (به دلخواه) به خورش اضافه کنید. حالا نوبت اضافه کردن کوفتههای گوشت است که پخته بودید. بعد از اضافه کردن آنها بهتر است خورش نیم ساعت دیگر هم بجوشد تا خوب جا بیفتد.
شیش انداز گیلکی
مغز گردو را دو بار چرخ کنید تا کاملا نرم شود. پیاز رنده شده را با یک قاشق سوپخوری روغن تفت دهید تا طلایی شود. سپس مغز گردو را به آن اضافه کنید و با پیاز تفت دهید. پس از آن ۳ لیوان آب سرد به آنها اضافه کنید و بگذارید مغز گردو با شعله ملایم بپزد. بادمجانها را پوست گرفته و آنها را به اندازه یک بند انگشت خرد کنید. سپس کمی نمک روی بادمجانها بپاشید و در آبکش قرار دهید تا آب سیاه آنها خارج شود. در آخر آنها را سرخ کرده و با رب انار رقیق شده، به مغز گردو اضافه کنید. این غذا باید کمی آبدار و جا افتاده سرو شود.
میرزا قاسمی
میرزا قاسمی توسط محمد قاسم خان که در زمان ناصرالدین شاه قاجار والی حاکم رشت بود، ابداع شده و توسط وی گسترش یافت و نام وی را بر خود گرفت.
بادمجانها را کباب کنید، سپس پوست آنها را کنده و سرهای بادمجانها را جدا کنید؛ پس از آن بادمجانها را ساطوری نمایید. گوجهفرنگیهارا در آب جوش ریخته و پوست آنها را بگیرید، سپس آنها را خرد کرد و سیر کوبیده را داخل روغن داغ بریزید تا کمی سرخ شوند. سپسبادمجانها و گوجههای آمادهشده را به همان تابه اضافه کرده و سرخ کنید. حال کمی نمک و فلفل به آن اضافه کرده و مایه را در یک طرف تابه قرار دهید. در طرف دیگر خالی تابه تخممرغها را شکسته و مخلوط کنید و آنقدر هم بزنید تا بسته شده و سرخ شود. بعد بادمجانها و تخممرغها (یعنی تمام محتویات تابه) را با هم مخلوط میکنید.

تبلیغات
مطالب مرتبط
آژانس پیک خورشید
20 گشت | تا 30 درصد تخفیف تورها
به دنبال خرید یا فروش ملک در ترکیه هستید؟
پالیز نهال
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
سپنجا،بررسی، انتخاب و رزرو آنلاین اقامتگاه
فلایتیو ارایه کننده پروازهای داخلی و خارجی
خرید بلیط اتوبوس از تمام ترمینال ها و شهرها
اخذ ویزای دبی سینگل و مولتی | کایت
لیدوما | جامع ترین وب سایت اجاره اقامتگاه
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران ☀️ +تفریحات + آدرس و توضیحات
جاهای دیدنی تهران در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…