لیدوما تریپ

دسر سنتی چنگمال کرمان

در این مقاله از معرفی دسرهای سنتی ایران شما را با دسر چنگمال کرمان که یکی از دسرهای سنتی این شهرستان است آشنا خواهیم کرد. پس اگر علاقمند به چشیدن دسرهای سنتی ایران میگردید تا انتهای این مقاله با مجله تاپ تراول همراه باشید با دسر چنگمال و طرز تهیه آن آشنا شوید

دسر که در فرهنگ‌های آشپزی کشورهای سراسر جهان (گاهی به آن پی ‌غذا یا پس غذا نیز می‌گویند) که معمولاً در پایان یک وعدهٔ غذایی مصرف می‌شود – به ‌طور معمول جزو مواد غذایی شیرین می‌باشد. واژهٔ دسر از واژه فرانسوی کهن ” desservir ” به معنی جمع کردن روی میز گرفته شده ‌است. دسرهای مشترک غربی عبارت ان از: ” کیک، کلوچه، میوه، ژله، بستنی، فالوده، پودینگ، ماست، بیسکویت، شیرینی، پای‌ ها و آبنبات ‌ها ” تنوع دسرها را می‌توان در سراسر جهان یافت. از جمله روسیه که در هنگام صبحانه از دسرهای بسیار متنوعی استفاده می‌کنند.در کشور خودمان نیز هرشر دارای دسرهای خاص خودش است که معمولا از محصولاتی که در همان منطقه کشت میشوند برای تهیه دسر استفاده میکنند در ادامه شما را با دسر چنگمان کرمان آشنا خواهیم کرد

دسر سنتی چنگمال کرمان

 چنگمال یکی از این خوشمزه های ایرانی می باشد که یک غذا یا میان وعده سنتی شهر کرمان است. این خوراکی، فوق العاده مقوی و خوشمزه برای بچه ها می باشد، همچنین یک گزینه مناسب برای صبحانه، عصرانه و یا شام است. بسیاری از مردم شهر کرمان این شیرینی را با شیر در وعده غذایی شام می خورند. اگر کلمپه کرمان رو امتحان کرده باشید میدونید که شیرینی های محلی این منطقه چقدر خوشمزه هستند.

مطالب بیشتر بخوانید
مکان های دیدنی عنبرآباد | Anbarabad

مواد اصلی این شیرینی خرما، نان و روغن حیوانی می باشد. همانطور که اطلاع دارید خرما دارای خواص بسیاری است. مصرف این خوراکی کوچک باعث می شود بدن شما دچار ضعف، سستی و بی حال نشود. در ماه مبارک رمضان خرما می تواند مواد غذایی مورد نیاز بدن ما را تامین کند. خون سازی یکی از مهمترین خواص خرما می باشد. همچنین خرما سرشار از آهن، فولات و اسید فولیک می باشد و برای درمان کم خونی و فقر آهن بسیار مناسب است. خوردن خرما به همه افراد به ویژه زنان باردار بسیار توصیه می شود.

با درست کردن و خوردن این دسر یا شیرینی می توانید تمام خواص خرما را به بدن خود برسانید. تهیه این شیرینی سنتی بسیار راحت بوده و خیلی وقت شما را نمی گیرد

مواد لازم برای تهیه چنگمال

خرما بدون هسته      ۱ پیمانه
نان ریز خردشده        ۲ پیمانه
تخمی نان             به مقدار لازم
مغز گردو               به مقدار لازم
روغن                   به مقدار لازم

طرز تهیه چنگمال

۱. ابتدا نان های ریز شده را در مقداری روغن تفت میدهیم. می توان از هر نانی استفاده کرد.
۲. خرما را اضافه کرده و پس از داغ شدن خرما، تخمی نان (شامل سیاه دانه، کنجد و گلرنگ (گلخشت) را به همراه گردوهای خرد شده اضافه می کنیم.
۳. کاملا به هم میزنیم تا روغن به خورد مواد خصوصا نانها برود و سپس شعله را خاموش می کنیم.
۴. مواد را وقتی که کمی که سردتر شدند با دست ورز میدهیم. سپس بصورت قطعات استوانه ‌ای یا توپ های کوچک شکل می دهیم.

دسر سنتی چنگمال کرمان


مقالات بیشتر بخوانید :

مطالب بیشتر بخوانید
چهارشنبه سوری در ایران


   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *