لیدوما تریپ

کوفته تبریزی

کوفته تبریزی یکی از معروف ترین و لذیذترین غذاهای خطه آذربایجان میباشد . غذای معروفی که به دلیل طعم خاصی که دارد در همه جای ایران طبخ می‌شود و طرفداران مخصوص خودش را دارد. با این حال اکثرا برای پخت این غذا از وا رفتن آن گله می‌کنند و نمی‌توانند آن ‌طور که باید، این غذا را درست کنند. همانطور که می‌دانید این غذای اصیل ایرانی انواع مختلفی دارد مثل کوفته کله گنجشکی، آذری، ترکی کوفته نخودچی، کوفته مدرن و غیره دارد در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه کوفته تبریزی بیشتر آشنا شوید.کوفته تبریزی

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده: ۲۵۰ گرم
  • لپه: ۱ پیمانه
  • برنج:  ۱/۳ پیمانه
  • تخم مرغ: ۱ عدد
  • پیاز: ۲ عدد
  • پیازچه خرد شده یا تره خردشده: ۱ پیمانه
  • مرزه تازه خرد شده: ۱/۳ پیمانه
  •  رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
  • زردچوبه:  ۲ قاشق غذا خوری
  • پودر جوز هندی: ۱/۲ قاشق چایخوری
  • پودر فلفل سیاه:  ۱/۲ قاشق چایخوری
  •  نمک: به میزان لازم

کوفته تبریزی

طرز تهیه و دستور پخت

۱. برای تهیه کوفته تبریزی اول باید لپه را جداگانه در آب بپزید تا کاملا پخته شود. سپس برنج را در ظرفی مناسب  با نیم پیمانه آب و مقداری نمک و زردچوبه روی حرارت بالا قرار می‌دهیم تا بجوشد و آب آن کاملا کشیده شود. پس از آنکه آب برنج کشیده شد آن را کنار بگذارید تا سرد شود.

۲. بعد از این مرحله لپه پخته شده را به همراه یک عدد پیاز و گوشت چرخ کرده داخل همزن بریزید تا کاملا باهم میکس شوند و بعد از میکس کامل مواد را به ظرف بزرگتری منتقل می‌کنیم و به آن پیازچه یا تره خرد شده  به همراه مرزه خرد شده، تخم مرغ‌ها، برنج نیمه پز، نمک، فلفل، زردچوبه و جوز هندی رنده شده اضافه می‌کنیم و با دست خوب ورز می‌دهیم. مواد را آن‌قدر ورز دهید تا زمانی که حالت چسبندگی پیدا کند و به دست بچسبد.

مطالب بیشتر بخوانید
طرز تهیه آش شولی یزد

۳. برای تهیه سس کوفته در یک قابلمه، پیازها را با کمی روغن تفت دهید تا پیازها نیمه طلایی شود. در هنگام تفت پیاز به آن کمی زرد چوبه بزنید تا خوشرنگ‌تر و خوش‌طعم‌تر شود.

۴. بعد از آن رب گوجه فرنگی را به پیازها اضافه کنید و کاملا تفت دهید. بعد از آن یک پیمانه آب هم درداخل ظرف بریزید  و در ظرف را بگذارید تا روی حرارت بالا به جوش بیاید و بعد از به جوش آمدن حرارت زیر ظرف را کم کنید.

۵. هنگام درست کردن کوفته‌ها، مواد آن را یکبار دیگر ورز دهید و به اندازه یک پرتقال از مواد بردارید و به صورت یک گلوله بزرگ داخل سس‌ها بگذارید. باید دستتان را با آب تر کنید تا کوفته‌ها به دستتان نچسبد.

۶. سپس در ظرف را ببندید و حرارت را بالا ببرید تا کوفته‌ها در آب سس بجوشند. بعد از جوش آمدن کوفته‌ها شعله را کم کنید و اجازه دهید  ۴۰ دقیقه کوفته‌ها با حرارت کم بپزند.

۷. کوفته آماده است؛ فقط دقت کنید بعد از پخت کوفته‌ها آنها را در آب سس نگه ندارید چون ممکن است وا برود و خراب شود.

خیلی ها هم وسط کوفته زرده تخم مرغ آب پزشده ، زرشک ، گردو و یا آلو میریزند که دلبخواهیست و اگر دوست داشتید میتوانید آلو و زرشک را خیس دهید و از همه مواد گفته شده مقداری وسط کوفته قرار دهید و یا یکی از آنها را مثلا فقط آلو بگذارید ، که این کار کاملا سلیقه ایست و یا میتوانید مثل ما ساده تهیه کنید.

مطالب بیشتر بخوانید
آلبالو پلو ، غذایی لذیذ و مجلسی


   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In غذاهای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *