راهنمای سفر, معرفی رستوران

تاریخچه اکبر جوجه + طرز تهیه اکبر جوجه به روش کلبادی و شعبه های آن 

تور پاییز ۱۴۰۳
تور لحظه آخری اجاره خودرو در ترکیه

در این مقاله  قصد داریم شما را با تاریخچه اکبر جوجه و طرز تهیه اکبر جوجه به روش کلبادی و شعبه های اکبر جوجه کلبادی در سراسر ایران را مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه با تاپ تراول همراه باشید

تور اروپا

تاریخچه اکبر جوجه

اکبر جوجه، نام یک رستوران زنجیره ای و نیز لقب علی اکبر کلبادی نژاد بنیان گذار این رستوران ها و ابداع کننده این غذاست. این نام اکنون به طور نام یک غذای مازندرانی درآمده است.

 این رستوران در ابتدا اصلا رستوران نبود و در اصل قهوه خانه ای بین راهی بود. البته این قهوه خانه در سال 1323 توسط حاج آقای کلبادی و همسر ایشان در مکانی اجاره ای به وجود آمد.

به هر حال اکبر جوجه در ادامه ی فعالیتش دستخوش تغییرات بسیاری شد. اکبر جوجه برای نخستین، بار در گَلوگاه که یکی از شهرهای استان مازندران ایران و در ناحیه شرقی استان مازندران، شکل گرفت. از آنجایی که دست و پنجه ی آقای کلبادی نژاد در زمینه ی پخت و پز کاملا طلایی بود، این رستوران در ادامه ی فعالیتش به سرعت رونق گرفت و در سراسر ایران به واسطه ی مسافرینی که در این رستوران غذایی خورده بودند، مشهور و معروف شد.

تاریخچه اکبر جوجه
تاریخچه اکبر جوجه

آقای اکبر خان کلبادی که دیدند کار و بارشان سکه است و مردم از نوع طبخ جوجه ها به سبک ایشان استقبال می کنند، به کمک برادرشان اقدام به افتتاح شعبه های اکبر جوجه در نقاط گوناگون استان مازندران و گلستان نیز کردند. تاریخچه ی اکبر جوجه پر است از فراز و نشیب اما در صورتی که از حق نگذریم، این رستوران فرازهایش بیشتر از فرودهایش است.

این که چرا اکبر جوجه معروف شد در تاریخچه ی اکبر جوجه خواهیم فهمید که علت های گوناگونی دارد اما قطعاً مهم ترین علت هایش این ها هستند که اولا این قهوه خانه در مسیر جاده ی مشهد واقع شده است و همین باعث شده بود که بسیار شلوغ شود.

از طرفی دیگر نیز کیفیت و کمیت عالی و قیمت منصفانه ی غذاهای اکبر جوجه دلیلی بر این امر بود که برای این که رانندگان کامیون و اتوبوس این قهوه خانه را که دیگر تبدیل به یک غذاخوری شده بود برای ناهار در کنار آن نگه دارند. به هر حال، خانم و آقای کلبادی برای کسب درآمد بیشتر از این قهوه خانه با کم ترین امکانات مشغول به پختن صبحانه و غذای بین راهی بودند. صبحانه ای که آن ها ارائه می داند شامل: چای، پنیر محلی، کره ی گوسفندی، تخم مرغ محلی، املت و نان های خوشمزه که معروف به کمبه هستند، می شد.

آقای کلبادی که به حاج اکبر معروف بود، به علت استقبال بسیار زیاد مشتریانش علاوه بر عرضه ی صبحانه آغاز به پخت چلو جوجه و چلو تخم مرغ نیز کردند. دیگر به نظر می رسد که به بخش های هیجان انگیز این ماجرا نزدیک شدیم زیرا، از همان زمان بود که نام حاج اکبر با جوجه های خوشمزه اش پیوند خورد. در قهوه خانه ی حاج اکبر، معروف ترین غذایی که عرضه می شد، چلو جوجه ی مخصوص بود که طرفداران پروپاقرصش، رانندگان بودند و بقیه ی غذاهای این قهوه خانه نیز برای افرادی با درآمد کم و شاگرد شوفرها پخته می شد البته آن غذاها نیز بسیار خوشمزه بودند و مهم ترین مزیت و قابلیت آن ها این بود که مقدارشان به حدی بود که حتما آن ها را سیر می کرد.

تاریخچه اکبر جوجه
تاریخچه اکبر جوجه

در این میان همسر حاج اکبر نیز برای بالا رفتن درآمد و جذب مشتریان بیشتر، نان محلی و رب انار درست می کرد و می فروخت. حاج اکبر هم که غذاهایش خیلی چرب و چیلی بود، رب انار را که برای هضم غذای چرب مناسب است را به عنوان دسر به مشتریان پیشنهاد می کرد. در این سال ها، حاج اکبر قهوه خانه ی شلوغ و پر طرفدار خود را اداره می کرد تا این که در سال 1342، حاج اکبر و همسرشان به علت انتقال جاده ی قدیم به جاده ی جدید و محدود بودن مکان فعلی خود، تصمیم به جا به جایی گرفتند و مکان دیگری در جاده ی امروزی که مسیر ارتباطی استان های مازندران و گلستان است را انتخاب کردند.

ایجاد جاده ی جدید موجب شد که مشتریان اکبرجوجه روز به روز بیشتر شوند و کار پخت غذا از روزی 20 پرس به روزی 2 هزار پرس نیز بالا رفتن یابد. در نتیجه حاج اکبر و همسرش برای راحتی و آسایش مشتریان و رونق کار خود تصمیم به ساخت رستوران بزرگ تری گرفتند. با ساختن ساختمان جدید و محبوبیت این غذا، دیگ های بزرگ جای قابلمه های کوچک را گرفتند و از این زمان بود که اکبرجوجه به حالت امروزی درآمد.

فرزند ارشد حاج اکبر، آقای حمیدرضا کلبادی نژاد که هم اکنون مدیر کنونی شعبه ی ساری است، در سال 1364 رستوران های زنجیره ای اکبر جوجه را رسماً ثبت کرد و با تأسیس نخستین شعبه ی اکبرجوجه در سال 1370 در ساری و فرزند دیگر حاج اکبر، آقای سیروس کلبادی نژاد با تاسیس شعبه ی گرگان در سال 1371 و ثبت اکبرجوجه در قسمت ثبت اختراعات راه و هدف حاج اکبر و همسر گرامی را با جدیت ادامه دادند.

طرز تهیه اکبر جوجه به روش کلبادی

آیا تا به‌‌حال از طعم بی‌نظیر اکبر جوجه لذت برده‌اید؟ این غذای خوشمزه که اصالت آن به استان مازندران برمی‌گردد، از محبوبیت زیادی در بین ایرانیان برخوردار است. اکبر جوجه به‌‌ روش کلبادی، یکی از لذیذترین و خوشمزه‌ ترین روش‌ های تهیه این غذا است. در این روش، مرغ به‌‌‌ صورت کامل سرخ می‌شود و سپس با سس مخصوصی که از رب انار، پیاز و ادویه‌ جات تهیه می‌گردد، سرو می‌شود. اگر شما هم از طرفداران اکبر جوجه هستید، این مقاله را از دست ندهید. در این مقاله، طرز تهیه اکبر جوجه به روش کلبادی را به صورت کامل و مرحله به‌‌ مرحله به شما آموزش خواهیم داد.

مواد لازم و طرز تهیه اکبر جوجه

  • یک عدد مرغ کامل
  • یک پیمانه رب انار
  • یک پیمانه رب گوجه ‌فرنگی
  • یک قاشق غذاخوری زعفران دم‌کرده
  • یک لیوان آبلیمو
  • یک قاشق غذاخوری نمک
  • یک قاشق چای‌خوری فلفل سیاه
  • یک قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • یک قاشق چای‌خوری پودر سیر
  • یک قاشق چای‌خوری پودر پیاز
  • یک قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه رنده‌شده
  • یک قاشق چای‌خوری شکر
  • دو عدد پیاز متوسط
  • یک عدد هویج متوسط
  • یک عدد سیب‌زمینی متوسط

جاهای دیدنی گلوگاهطرز تهیه:

ابتدا مرغ را بشویید و خشک کنید. سپس آن را از وسط نصف و به دو نیم مساوی تقسیم کنید. پیازها را  به‌‌صورت خلالی خرد کنید. هویج و سیب‌زمینی را نیز پوست کنده و به‌‌صورت مکعبی خرد کنید. در یک کاسه بزرگ، رب انار، رب گوجه‌فرنگی، زعفران دم‌کرده، آبلیمو، نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز و زنجبیل را با هم مخلوط کنید. تکه‌های مرغ را به مخلوط مواد آغشته کنید و به‌‌ مدت دو ساعت در یخچال قرار دهید تا طعم مواد به‌‌ خورد مرغ برود.

 در یک تابه بزرگ، مقداری روغن بریزید و داغ کنید. سپس پیازهای خلالی خرد شده را در روغن تفت دهید تا نرم و طلایی شوند. تکه‌های مرغ را به‌‌ پیازها اضافه کنید و به‌‌ مدت 15 دقیقه تفت دهید تا رنگ آن‌ها تغییر کند. هویج و سیب‌زمینی خرد شده را نیز به‌‌ تابه اضافه کنید و به‌‌ مدت 10 دقیقه دیگر تفت دهید. مقداری از مخلوط رب انار و رب گوجه‌فرنگی را به‌‌ تابه اضافه کنید و هم بزنید تا مواد به ‌‌خورد مرغ و سبزیجات برود. درب تابه را بگذارید و اجازه دهید مرغ به‌‌ مدت یک ساعت با حرارت ملایم بپزد. در 15 دقیقه آخر پخت، مقداری شکر به‌‌ تابه اضافه کنید تا طعم غذا متعادل شود. پس از اینکه مرغ پخته شد، آن را از تابه خارج و در ظرف مناسبی سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه اکبر جوجه به روش کلبادی

یکی از مهم‌ترین نکات در تهیه اکبر جوجه، انتخاب مرغ مناسب است. مرغ باید تازه و سالم باشد و بوی زهم نداشته باشد. همچنین، بهتر است از مرغ‌های محلی استفاده کنید که گوشت آن‌ها تردتر و خوشمزه‌تر است. برای تشخیص مرغ تازه، به ‌‌پوست آن توجه کنید. پوست مرغ تازه باید براق و بدون کبودی باشد. همچنین، گوشت مرغ تازه باید سفت و محکم باشد و به ‌‌راحتی فرو نرود.

نکته دوم: مزه‌دار کردن مرغ

مزه‌دار کردن مرغ یکی از مراحل مهم در تهیه اکبر جوجه است. مرغ باید به خوبی مزه‌دار شود تا طعم و عطر خوبی داشته باشد. برای مزه‌دار کردن مرغ، می‌توانید از ترکیبی از زعفران، آب لیمو، سیر، پیاز، نمک و فلفل استفاده کنید. این مواد را به‌‌ خوبی با هم مخلوط کنید و مرغ را به مدت حداقل ۲ ساعت در آن بخوابانید. در این مدت، مرغ به‌‌ خوبی طعم‌دار می‌شود و هنگام پخت، طعم بهتری خواهد داشت.

نکته سوم: سرخ کردن مرغ در دمای بالا

برای اینکه مرغ به ‌‌خوبی سرخ شود و پوست آن برشته شود، باید آن را در دمای بالا سرخ کنید. دمای مناسب برای سرخ کردن مرغ، ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد است. مرغ را به‌‌ مدت ۱۰-۱۵ دقیقه در روغن داغ سرخ کنید تا پوست آن طلایی رنگ شود. سپس مرغ را از روغن خارج  و روی دستمال حوله‌ای قرار دهید تا روغن اضافی آن گرفته شود. با رعایت این نکات، می‌توانید یک اکبر جوجه خوشمزه و لذیذ تهیه کنید که طعم آن را هرگز فراموش نخواهید کرد.

نباید پوست مرغ را جدا کنید.

پوست مرغ یکی از عناصر اصلی طعم و عطر اکبر جوجه است. پوست مرغ حاوی چربی است که باعث خوشمزگی اکبر جوجه می‌‌شود. همچنین، پوست مرغ به‌‌ حفظ رطوبت گوشت مرغ کمک می‌‌کند. جدا کردن پوست مرغ باعث می‌‌شود که اکبر جوجه طعم و عطر خود را از دست بدهد. همچنین، اکبر جوجه بدون پوست، خشک‌‌تر و سفت‌‌تر می‌‌شود.

تزئین و پیش غذا مخصوص اکبرجوجه

برای پیش غذای اکبرجوجه کلبادی، می‌توان از انواع سالاد، ماست و خیار، ترشی و یا سوپ استفاده کرد. سالاد کاهو و گوجه فرنگی، سالاد ماکارونی، سالاد الویه و یا سالاد شیرازی از جمله سالادهای مناسبی هستند که می‌توان با اکبرجوجه کلبادی سرو کرد. ماست و خیار، ترشی و یا سوپ نیز از دیگر پیش غذاهای محبوبی هستند که با این غذا تناسب دارند. برای تزئین اکبرجوجه کلبادی، می‌توان از روش‌های مختلفی استفاده کرد.

 یکی از روش‌های ساده، تزئین با سبزیجات است. برای این کار، می‌توان از گوجه فرنگی، خیار، پیازچه، جعفری و یا اسفناج استفاده کرد. روش دیگر، تزئین با خلال پسته و خلال بادام است. این روش برای تزئین غذاهای مجلسی مناسب‌تر است. همچنین می‌توان از زعفران دم کرده برای تزئین غذا استفاده کرد. برای این کار، می‌توان زعفران دم کرده را روی تکه‌های گوشت مرغ ریخت و یا از آن برای تهیه سس اکبرجوجه استفاده کرد. با کمی خلاقیت و سلیقه، می‌‌توانید اکبرجوجه کلبادی را به ‌‌یک غذای مجلسی و شیک تبدیل کنید. اکبر جوجه را در خانه درست کنید و با طعم و عطر آن، خود را به‌‌شمال ایران برسانید.

اکبر جوجه یکی از غذاهای خوشمزه و لذیذ ایرانی است که در سراسر کشور طرفداران زیادی دارد. این غذای اصیل شمالی، طعمی بی‌نظیر و فراموش‌نشدنی دارد. اگر تا به‌‌حال اکبر جوجه را امتحان نکرده‌اید، حتماً این فرصت را از دست ندهید. با کمی دقت و حوصله می‌توانید این غذا را به ‌‌راحتی در خانه تهیه کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. در پایان، توصیه می‌کنیم که از مواد اولیه تازه و باکیفیت استفاده کنید. همچنین، سس اکبر جوجه را با دقت و مطابق با دستور تهیه آماده کنید. این نکات ساده باعث می‌شود که اکبر جوجه شما طعمی عالی و به‌‌ یاد ماندنی داشته باشد.

بهترین شعبه های اکبر جوجه کلبادی در شمال و دیگر نقاط ایران

اکبر جوجه کلبادی یکی از محبوب‌ترین رستوران‌های زنجیره‌ای در ایران است که با جوجه‌های خوشمزه و لذیذش شناخته می‌شود. این رستوران در حال حاضر بیش از 40 شعبه در سراسر ایران دارد که بهترین آن‌ها در شمال کشور قرار دارند. شعبه اصلی اکبر جوجه کلبادی در گلوگاه، واقع در استان مازندران، به‌‌عنوان یکی از بهترین شعبه‌های این رستوران در شمال کشور شناخته می‌شود.

این شعبه، که در سال ۱۳۴۷ تاسیس شده است، اولین شعبه اکبر جوجه بوده و از آن زمان تاکنون به‌‌عنوان یکی از محبوب‌ترین رستوران‌های شمال ایران شناخته می‌شود. مرغ این شعبه، که به ‌‌روشی سنتی و با استفاده از رب انار، زعفران و ادویه‌های مخصوص طبخ می‌شود، یکی از خوشمزه‌ترین مرغ‌هایی است که می‌توانید در شمال ایران میل کنید.

جوجه‌های این شعبه با استفاده از مرغ‌های محلی و با روشی خاص که به آن «روش سنتی کلبادی» گفته می‌شود، تهیه می‌شوند. این روش شامل پخت جوجه در درون یک دیگ مسی بزرگ و با استفاده از چوب‌های راش است. جوجه‌های اکبر جوجه کلبادی به‌دلیل طعم و مزه بی‌نظیرشان، شهرت جهانی دارند.

شعبه اکبر جوجه کلبادی در تهران

شعبه اکبر جوجه کلبادی در تهران، واقع در خیابان انقلاب، نیز یکی دیگر از شعبه‌های محبوب این رستوران است. این شعبه، که در سال ۱۳۶۷ تاسیس شده است، فضایی بزرگ و دلباز دارد و می‌تواند پذیرای تعداد زیادی از مشتریان باشد. مرغ این شعبه نیز با همان کیفیت و طعم شعبه اصلی طبخ می‌شود و یکی از بهترین گزینه‌ها برای کسانی است که در تهران به‌‌دنبال تجربه طعم اصیل اکبر جوجه هستند.

 در سایر نقاط ایران نیز، شعبه‌های اکبر جوجه کلبادی با استقبال خوبی از سوی مردم مواجه شده‌اند. از جمله این شعبه‌ها می‌توان به‌‌شعبه‌های تهران، ساری، اصفهان، شیراز، نوشهر، تبریز، کرج، اهواز و رشت اشاره کرد.  این رستوران با شعبه‌های متعددی که در سراسر ایران دارد، امکان دسترسی آسان به‌‌ غذاهای خوشمزه شمالی را برای همه فراهم کرده است. در میان این شعبه‌ها، شعبه گلوگاه از نظر طعم جوجه، شعبه نوشهر از نظر فضایی و شعبه ساری از نظر دسترسی، بهترین هستند. شعبه تهران نیز به‌‌دلیل قرارگیری در پایتخت و دسترسی راحت به آن، یکی از شعبه‌های پرطرفدار این رستوران است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *