تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
آسیا

آشنایی با مسجد سلطان قابوس مسقط و فرش ایرانی آن 

تور تابستان 1403 تور لحظه آخری

مسجد سلطان قابوس | Sultan Qaboos Grand Mosque

در این مقاله از وب سایت مجله گردشگری تاپ تراول شما با یکی از مشهور ترین و مدرن ترین مساجد جهان بنام مسجد سلطان قابوس آشنا خواهیم کرد . این مسجد در شهر مسقط عمان قرار دارد .

بیشتر درباره مسجد سلطان قابوس بدانید

مسجد جامع سلطان قابوس یکی از مسجدهای اصلی و مهم سلطنت عمان است. فرش مسجد جامع سلطان قابوس در شهر مسقط به سفارش سلطان قابوس اثر هنرمندان ایرانی از نیشابور است. طرح این فرش که در حدود ۵ هزار متر مربع مساحت دارد و از اتصال ۴۸ قطعه کوچک و بزرگ به یکدیگر تشکیل شده، از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف‌الله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگاره‌های تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته‌ است

این مسجد که بعد از 6 سال کار در سال 2001 به اتمام رسید، ظرفیت 20 هزار نمازگزار را داشته و بزرگ‌ترین مسجد کشور عمان به شمار می‌رود. مساحت مسجد حدود 416,000 متر مربع بوده و ورودی اصلی آن سه قوس بلند دارد که در راستای خطوط تیره سنگ مرمر کف قرار گرفته و به مناره اصلی مسجد منتهی می‌شود. کل مسجد به شکل مستطیل بنا شده که در هرگوشه آن چهار مناره دیگر با ارتفاع 45 متر قرار دارد و 300 هزار تن ماسه سنگ در ساخت بنای مسجد به کار رفته است. سالن اصلی نماز، سالن مخصوص بانوان، کتابخانه و سالن سخنرانی، چهار بخش اصلی این مسجد را تشکیل می‌دهند

مسجد سلطان قابوس
مسجد سلطان قابوس

سلطان قابوس از معدود مساجد عمان است که غیرمسلمانان می‌توانند از شنبه تا پنج شنبه هرهفته و از ساعت 8 تا 11 صبح از این مکان فوق‌العاده زیبا به صورت رایگان دیدن کنند. البته باید قوانین ورود به این مکان را رعایت کنند، ورود کودکان زیر 10 سال به سالن‌های نماز، خوردن یا خوابیدن در این سالن‌ها و همچنین استفاده از تلفن همراه ممنوع است، بازدیدکنندگان باید لباس پوشیده بر تن کنند و زنان نیز موها، شانه و دست خود را بپوشانند. با رعایت این نکات می‌توانید تجربه‌ای آرام و دلنشین در این مکان خارق‌العاده داشته باشید

مسجد سلطان قابوس
مسجد سلطان قابوس

امکان رفتن به این مسجد در ساعاتی غیر از ساعت رسمی بازدید نیز وجود دارد، چراکه خیلی از گردشگران دوست دارند در زمان غروب خورشید یا شب از این سازه با عظمت عکس بگیرند، اما دیگر نمی‌توانند به داخل سالن‌های نماز بروند. شما هم سعی کنید هنگام نماز یا ظهر جمعه به مسجد نروید زیرا با ترافیک سنگین روبه‌رو خواهید شد.

این مسجد بزرگترین فرش دستباف ایرانی و عظیم‌ترین لوستر کریستالی جهان را داشت، اما امارات‌ و قطر برای اینکه از کشور عمان جا نمانند، بزرگ‌تر از آن را ساخته و در مساجد جدید خود نصب کردند. لوستر با شکوهی که در مرکز سالن نماز مردان آویزان است، 14 متر طول و وزنی معادل 5/8 تن دارد. باورکردنی نیست که 600 هزار کریستال درخشنده سواروسکی (Swarovski) و آبکاری طلای 24 عیار داشته و 4 سال برای ساخت آن وقت صرف شده است. قطعاً کلمات نمی‌تواند حق مطلب را در وصف زیبایی این مکان ادا کند پس با سفر به این کشور یک تجربه به یاد ماندنی را برای خود رقم بزنید.

مسجد سلطان قابوس

در بدو ورود به ساختمان، وارد سالن نماز بانوان می‌شوید که ظرفیت 750 نفر را دارد. سالنی نیز برای مردان ساخته شده که 6600 نفر می‌توانند در آن نماز بخوانند. شاهکار فرش دستباف ایرانی با 4263 متر مربع در همین سالن پهن شده است. شاید برایتان جالب باشد که بدانید طرح این فرش 24 تنی از نقشه گنبد مسجد شیخ لطف الله اصفهان و ترکیب طرح افشان شاه عباسی و سایر نگاره‌های تزیینی ایرانی و اسلامی الهام گرفته‌ و برای بافت آن 4 سال زمان صرف شده است. همتای زیبای این فرش نفیس را می‌توان در سقف چوبی سالن دید که با نقوش عربی و خطاطی مزین شده است. گنبد مسجد با 34 متر ارتفاع در همین بخش ساخته شده و در مرکز این گنبد، لوستر معروف مسجد سلطان قابوس با 1122 لامپ قرار دارد که نور زیبای خود را به داخل این گنبد می‌تاباند.

مسجد سلطان قابوس

مسجد سلطان قابوس با موزاییک‌های زیبا و رنگارنگی تزیین شده و مشخص نیست که چه تعداد سنگ در آن به کار رفته اما نتیجه کار بی‌نهایت چشم نواز است. برای دیدن این هنرهای دستی زیبا وقت بگذارید و از آن لذت ببرید که واقعاً یک کار هنری بی نظیر است. البته اگر دوری هم در راهروی بیرون مسجد بزنید شاهد انواع آثار هنری موزاییک خواهید بود. چنانچه به کتابخانه بزرگ مسجد بروید با حجم بالایی از کتاب مواجه می‌شوید، هرچند که شاید نتوانید آنها را بخوانید اما 20 هزار کتاب واقعاً نفس آدم را بند می‌آورد. این مسجد اتاق کوچکی هم به عنوان وضوخانه برای شستشو و پاک شدن قبل از نماز دارد. بخش دیگری از مسجد که سالن سخنرانی است برای برگزاری مراسم‌های مختلف استفاده می‌شود که برای عموم آزاد است. بسیاری از سخنرانی‌های اساتید مسلمان و غیر مسلمان به زبان انگلیسی و معمولاً با هدف تقویت گفتگوی بین ادیان انجام می‌شود.

مسجد سلطان قابوس


 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *