دیدنی های سقز
سَقِّز (به کُردی: Seqqiz) یکی از شهرهای شمال غربی ایران در شمال استان کردستان است. این شهر در شمالغربی سنندج و در فاصلهٔ ۱۹۸ کیلومتری آن واقع است. این شهر بر روی دو تپه بلند که رودخانه سرپوشیده ولیخان از وسط آن عبور میکند بنا شده است پستی و بلندی های داخل شهر و چشم انداز رودخانه چم از سر شاخه های زرینه رود که از کنار این شهر عبور میکند از ویژگیهای آن است این شهر در ناحیه کوهستانی مرتفع و بین ارتفاعات نامنظم رشته کوههای زاگرس واقع شده است در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با دیدنی های سقز بیشتر آشنا شوید.
مسجد دو منار
مسجد دو مناره در محله میان قلعه سقز و در دامنه یگانه تپه تاریخی داخل شهر یعنی نارین قلعه و در واقع در بافت قدیم شهر در خیابان امام خمینی و پشت حسینیه قرار دارد این مسجد در محیط باز ساخته شده و از چهار طرف باز است از طرف شمال به کوچه ۳ متری محدود می شود و به تپه قلعه نارین و خیابان امام و از جنوب به محوطه باز حوض خانه راه دارد در جهت تقرب به یک گذرگاه ۴ متری و از طرف شرق نیز به یک کوچه ۱ متری محدود است.
قلعه باستانی زیویه سقز
قلعه (کاخ دژ)باستانی زیویه بر روی یکی از کوههای نسبتاً مرتفع در 55 کیلومتری جنوب شرقی شهر سقز در روستای زیویه واقع شده و حدود 700 سال پیش از میلاد در دوره حکومت اقوام ماد و ماننائی ساخته شده است زیویه هم از نظر معماری و هم از نظر آثار هنری یکی از شاخصترین و باارزشترین مکانهای دوره تاریخی محسوب میشود طی چند فصل کاوشهای علمی و باستانشناسی که سال 1354 تا سال 1380 ادامه یافت نتایج قابل توجهی در زمینه شناخت معماری آن به دست آمد از جمله اشیاء به دست آمده در این کاوشها، قطعات عاج منقوش بود که نقوش حیوانی و صحنه شکار اساطیر روی آن حک شده و از ارزش ویژهای برخوردار هستند.
حمام حاج صالح سقز
حمام حاج صالح در بافت قدیمی سقز و در مجموعه بازار این شهر به سبک اصفهانی ساخته شده است. این حمام در دوران پهلوی به زورخانه تغییر کاربری پیدا کرد و تخریبهای اندکی در آن روی داد. بعد از انقلاب اسلامی این مکان تا مدتی تعطیل ماند و میراث فرهنگی استان کردستان برای جلوگیری از تخریب آن حمام را از فرزندان حاج صالح خریداری کرد و بعد از مدتی عملیات مرمت و بازسازی در این بنا آغاز شده است و پس از پایان مرمت، این حمام تاریخی به موزه تغییر کاربری خواهد داد.
مسجد شیخ حسن مولانا
مسجد شیخ حسن مولانا در روستا به فاصله حدود ۶۵ کیلومتری جنوب سقز واقع شده است. مسجد به دلیل وجود قرآن نفیس خطی که به خط زیبای شیخ مولانا از عرفای نامی نوشته شده، احداث گردیده است. تاریخ ساخت دقیق آن مشخص نیست لیکن احتمالاً مربوط به دوره صفویه باشد. پلان مسجد شبستانی و ارای ستونهای چوبی است. شیخ حسن مولانا شخصی فاضل و پرهیزکار و معروفی بوده است. مدفن شیخ حسن در همان قریه واقع است.
غار کرفتو سقز
در ۷۶ کیلومتری شهر سقز، در میان یک رشته کوه آهکی یکی از شاهکارهای معماری صخرهای قرار دارد که از حدود ۷۰۰۰ سال پیش، در دورههای مختلف، محل زندگی انسان بوده است. آثاری از وجود پناهگاهها، دخمهها و حفرهها نیز در کنار غار، سکونتگاه بودن آن را تأیید میکنند و ساختار متفاوت آن، بسیاری را به این مکان میکشاند تا با پیمودن ۲۲۰ پله خودشان را به درون غار برسانند.
این غار بزرگترین غار دستکن و طولانیترین غار تاریخی ایران میباشد که دو بخش طبیعی و دستکن را در خود جای داده و به صورت آپارتمانی ۴ طبقه برای سکونت انسان ساخته شده است. شاید تصورش برایتان مشکل باشد اما حدود ۶۵ تا ۲۵۱ میلیون سال قبل یعنی همزمان با دوره مزوزوییک، این غار خودش را در زیر آب پنهان کرده بود و در اواخر همین دوره در اثر بروز خشکسالی، از میان آب سربرآورده است. هنوز هم آب در جای جای غار جریان دارد و برای گشتوگذار در برخی قسمتهای آن باید از قایقهای کوچکی بهره برد.
منطقه حفاظت شده عبدالرزاق
زیستگاه عبدالرزاق سقز با مساحت ۴۳ هزار و ۹۵۰ هکتار سومین منطقه حفاظت شده استان کردستان است که در شهرستان سقز واقع شده است. ۸۰گونه پرنده، ۱۷گونه از پستانداران و بیش از ۳۵۰ گونه گیاهی در این زیستگاه زندگی میکنند. لک لک، عقاب طلایی، هما، قرقی، مرغ حق، کبک، قوچ، میش مرغ و شغال از جمله گونه های شاخص و نادر زیستگاه عبدالرزاق است. آنچه که به این منطقه اهمیت دوچندان بخشیده است وجود آثار تاریخی و فرهنگی غار باستانی کرفتو و قلعه زیویه است.
پیست اسکی سقز
یکی از تفرجگاه ها و مکان های محبوب در بین مردم سقز، «پیست اسکی» این شهرستان است که در گردنه خان، در محور سقز به سمت بانه و در بخش شمالی کوه وزنه قرار دارد. این پیست که بیش از 6 ماه از سال مملو از برف است، دارای طولی برابر با 1200 متر دارای و قله ای با ارتفاعی بالغ بر 2700 متر از سطح دریا است که مکان مناسبی برای تفریح جوانان و علاقه مندان به ورزش های زمستانی است .
مجموعه کاروانسرا و بازار قدیمی سقز
این مجموعه در مرکز اصلی شهر شامل بقایایی از راستههای بازار قدیمی سقز به جای مانده است با توجه به احداث مراکز تجاری در مجاورت آن همچنان به عنوانی یکی از مراکز تجاری اصلی شهر محسوب میشود.
روستای تاریخی ترجان
در فاصله ی 60 کیلومتری از سقز، روستایی تاریخی، کوهستانی و تپه ای، دارای آب و هوایی معتدل و سرد و با چشم اندازهایی بسیار زیبا قرار دارد که به «روستای ترجان» شهرت یافته است . گفته می شود که نامگذاری این روستا به ترجان، به دوران حملات مغول ها به ایران بازمی گردد . به نظر می رسد که در آن زمان، «تیرجان» نام فرمانده ی سپاه مغول ها بوده که به این روستا حمله کرده است .
آب و هوا و اقلیم ویژه و منحصر به فرد روستای ترجان، به دلیل قرارگیری آن در دامنه ی کوه، مناظر و دیدنی های شگفت انگیز طبیعی خارق العاده ای را ایجاد کرده است که برای طبیعت گردی مکانی مناسب خواهد بود . در کنار زیبایی های طبیعی روستا، اثر تاریخی به نام «قلعه ی تورجان» نیز که به «قلعه کهن» و «قلاکون» نیز شهرت دارد، وجود دارد که احتمالا به همت اهالی روستا آن هم در سال هایی بسیار قبل ساخته شده است.
مطالب مرتبط
با ارز دیجیتال سفر برو
معتبرترین بلیط پروازهای خارجی با علی بابا
سفر به جهانی بدون مرز را با پاسپورت دومینیکا
خرید بلیط هواپیما تهران | ره بال آسمان
موضوعات داغ
جاهای دیدنی تهران + تفریحات، آدرس و توضیحات
در این مقاله از وب سایت گردشگری تاپ تراول درباره جاهای دیدنی تهران سخن خواهیم گفت پس اگر قصد…
جاهای دیدنی درگز، استان خراسان رضوی را بیشتر بشناسید
جاهای دیدنی درگز در این مقاله از معرفی دیدنی استان خراسان رضوی شما را با جاهای دیدنی درگز که…