لیدوما تریپ

شولی یزدی

هر وقت به شهر بادگیرها، یعنی یزد، سفر کردید سراغ رستورانی که خوشمزه‌ترین بریانی را می‌پزد بگیرید و غذای سنتی یزدی‌ها را نوش جان کنید. ممکن است اگر از قبل با مزه‌ شولی آشنایی نداشته باشید کمی غافلگیر شوید چون برای پختن این غذا از سرکه استفاده می‌کنند و طعم ترشی دارد. چغندر، نعنا خشک، عدس، سرکه و پیاز داغ که با هم ترکیب شوند و به آن‌ها نمک و فلفل اضافه شود. آش شولی بسیار لذیذ و پرخاصیت است. در ادامه همراه تاپ تراول باشید تا با طرز تهیه شولی یزدی بیشتر آشنا شوید.شولی یزدی

مواد لازم برای تهیه شولی یزدی 

  • چغندر بزرگ یک تا ۲ عدد
  • پیاز متوسط ۲ عدد
  • آرد گندم یک لیوان
  • عدس یک و نیم لیوان
  • روغن کنجد به مقدار لازم
  • آب به مقدار لازم
  • اسفناج ۴۰۰ گرم
  • تره، جعفری، شنبلیله و شوید از هر کدام ۱۰۰ گرم
  • نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازم
  • سرکه یا رب انار محلی به مقدار لازم

طرز تهیه شولی‌ یزدی

1- چغندرها را به خوبی بشویید، پوست بگیرید و آن‌ها را به صورت مکعبی خرد کنید. (با توجه به سلیقه‌تان می‌توانید یکی از چغندرها را رنده و دیگری را به صورت خلالی برش دهید) . چغندرهای خُرد شده را با مقداری آب، نیم‌پز کنید.

2- عدس را که از قبل خیس شده است به همراه سبزی‌های خرد شده به سایر مواد اضافه و صبر کنید تا بپزد.

مطالب بیشتر بخوانید
بهترین سوغات یزد | Yazd

3- حدود سه تا چهار لیوان آب به آرد گندم اضافه کنید و آن را خوب هم بزنید تا یکدست شود. (آب و آرد باید خوب باهم مخلوط شوند تا آرد گلوله گلوله نشود)

4- پیاز‌ها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید؛ پودر زردچوبه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید و آنها را به سبزی‌ها و عدس پخته شده بیفزایید و بگذارید تا بجوشد.

5- نمک و فلفل سیاه را به عدس و سبزی‌های پخته شده اضافه کنید. سه لیوان آب جوش به مواد بیفزایید. آرد مخلوط شده با آب را کم‌کم به مواد اضافه کنید.مواد را به خوبی هم بزنید تا آرد ته نگیرد.

6- در انتهای پخت آش، سرکه یا رب انار محلی را به آن بیفزایید و بگذارید تا چند جوش بزند تا بوی تند سرکه کم شود.شولی یزدی



   تبلیغات    

                 تور کیش


Load More In غذاهای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *