تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
مقالات آموزشی

ویروس کرونا و پیشگیری از ابتلا به آن در سفر 

اجاره ماشین در دبی
تور ترکیه سلام پرواز تور لحظه آخری

کرونا، نامی هراس انگیز که امروزه دنیای انسانی را با خود گلاویز نموده و با شدت تمام صنعت های جهان از جمله صنعت گردشگری و سفر را متأثر نموده است. در ابتدا خبر شیوع آن و سپس حضور آن در نقاط مختلف کره خاکی نگرانی ابتلا به آن را برای افراد به خصوص مسافران صد چندان کرده است. در حالی که تنها چند هفته به شروع تعطیلات و سفرهای نوروزی باقی مانده است، شیوع کرونا باعث ایجاد تردیدها و اما و اگرهای بسیاری در ذهن مسافران شده است. مهم ترین دغدغه های ذهنی مسافران این است که با این وضعیت بهتر است سفر خود را لغو کنیم؟ یا در صورت رفتن به سفر چه نکاتی را رعایت کنیم تا به بیماری کرونا مبتلا نشویم؟ و چگونه پیشگیری لازم را انجام دهیم. مجله گردشگری سفر دات کام در این مقاله به موارد مورد نیاز شما در خصوص سفر و گردشگری و پیشگیری از ابتلا به کرونا می پردازد.

ویروس کرونا

کرونا و خطرات آن

اولین سوالی که مطرح می شود این است که ویروس کرونا چیست و چقدر خطرناک است؟

کروناویروس‌ها ((Coronavirus نام خانواده ای بزرگ از ویروس ها با تنوع بالا است که از ویروس سرماخوردگی ساده و معمولی تا نوع شدیدتر آن شامل سارس، مرس و کووید 19را در بر می گیرد و اولین بار در سال 1965 و آخرین بار نیز در سال 2019 در ووهان چین شناسایی شده است. این ویروس به طور طبیعی در پرندگان و پستانداران وجود دارد.


 لیدوما    

             | اجاره ویلا در رامسر | اجاره سوئیت در کیش


اقامتگاه بوم گردی

کروناویروس به نام nCoV-2019 در ووهان چین در اواخر 2019 در بین انسان ها شیوع پیدا کرد، به گونه ای که تا اواخر بهمن جان بیش از 2000 نفر را گرفت. تا امروز بیش از 30 کشور در دنیا نظیر تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا، سنگاپور، نپال، ویتنام، اندونزی، آلمان، روسیه، فیجی، فرانسه، ایران و آمریکا، را به خود مبتلا نموده است. برآوردها نشان می دهد میزان کشندگی این ویروس تنها 2-3 درصد از مبتلایان است.

خبر خوب در خصوص این ویروس این است که، علیرغم این که ویروس کرونا میزان شیوع بالایی دارد اما میزان مرگ و میر ناشی از آن کم می باشد به گونه ای که میزان کشندگی آن نسبت به ویروس آنفولانزای  H1N1 که در پاییز سال قبل اتفاق افتاد هم، کمتر است.

مجموعه اطلاعات به دست آمده در خصوص این بیماری بطور خلاصه به شرح جدول ذیل می باشد.

نام کروناویروس سال کشف ویروس تعداد مبتلایان(نفر) تعداد مرگ و میر(نفر) درصد مرگ و میر
سارس 2003 8096 774 6/9%
مرس 2011 2494 912 37-34 %
کرونای جدید 2019 77925 2362 2-11/3 %

آیا چین عامل انتشار ویروس کرونا است؟

با توجه به اینکه اولین مبتلایان در چین شناسایی شده اند محققان محل شیوع کرونا را چین معرفی کرده اند. از طرفی چون گستره و تنوع مواد غذایی مصرفی مردمان چین بسیار بالا می باشد، هنوز نتایج دقیقی دال بر عامل اصلی انتشار این ویروس مشخص نشده است. گرچه مفروضاتی چون سوپ خفاش، مار، لاکپشت و مورچه خوار در بین پژوهشگران مطرح شده است.

 اما نکته مبهم ماجرا که چگونه این ویروس به انسان منتقل شده است کماکان پابرجاست. گمانه زنی هایی نیز در بین تئوری پردازان توطئه مبنی بر ساخت و انتشار آن توسط ایالت متحده امریکا وجود دارد. ولی هیچ یک از موارد ذکر شده به اثبات نرسیده است و مشخص نیست آیا همه چیز زیر سر چینی هاست یا عامل دیگری منشا انتشار آن است. اما آن چه حائز اهمیت است فراگیری و اپیدمی آن و توجه و رعایت اصول بهداشتی و در اولویت واقع شدن این موضوع در جهان و سازمان بهداشت جهانی است.

ویروس کرونا

  • شایعات مهلک

آن چیزی که در زمینه این ویروس وجود دارد ایجاد شایعاتی است که از ویروس کرونا مهلک تر است و عامل ایجاد رعب و استرس مضر در بین افراد می گردد. بنابراین بهترین راهکار عدم توجه به اطلاعات و تبلیغات ناصحیح منتشر شده از افراد نامعتبر است. بهتر است صرفاً به اطلاعات موثق منابع معتبر و پزشکان توجه و عمل نمائیم. ویروس کرونا در صورت رعایت بهداشت و نکات سلامتی برای افراد سالم و بدون بیماری مزمن هیچ گونه خطر جدی در پی نخواهد داشت و تنها برای گروه های محدودی که در ادامه اشاره می شود می تواند اثرات و خطرات جدی به همراه داشته باشد.

چه افرادی بیشتر درخطر کرونا ویروس هستند؟

  • افرادی با سن بالا و سالخورده.
  • افرادی با بیماری های مزمن چون دیابت.
  • افرادی با مشکلات تنفسی مانند آسم.
  • افرادی که سیستم ایمنی آن ها ضعیف می باشد.

چه افرادی کمتر نگران ابتلا به بیمار باشند؟

  • افراد جوان و سالم
  • افرادی بدون بیماری زمینه ای و مزمن
  • کودکانی که کمتر از 10 سال سن دارند.

نکات مهم در سفر برای پیشگیری از ابتلا به کرونا

مهم ترین دغدغه مسافران این است که چگونه عمل کنیم تا در سفر از ابتلای به کرونا ویروس پیشگیری نمایم. اولین پیشنهاد متخصصان و محققان در این زمینه برای همه افراد به تعویق انداختن و یا کنسل کردن سفر خود در این بازه زمانی پر خطر است. اما اگر به هر دلیلی مجبور به سفر هستید با ادامه این مطلب از سفر دات کام همراه باشید تا نکاتی را برای پیشگیری، به شما معرفی کنیم.

  • در حین سفر دست و صورت خود را به صورت مداوم با آب و صابون بشوئید. این اولین و مهم ترین نکته بهداشتی در حین سفر است. اگر به مواد شوینده دسترسی ندارید می توانید از ژل های شستشو استفاده کنید. یا اگر به محلول های بهداشتی در مسیر سفر یا وسیله نقلیه اطمینان ندارید بهتر است مواد شوینده بهداشتی را با خود به همراه داشته باشید. می توانید اگر مواد شوینده نیز با خود ندارید با پد الکی، ژل ضدعفونی کننده و یا دستمال مرطوب دستان خود را ضدعفونی کنید. به همراه داشتن یکی از ضدعفونی کننده ها شامل مواد شوینده، ژل ضدعفونی، دستمال مرطوب و یا الکل از مهم ترین مواردی است که نباید فراموش کنید.
  • در سفر خود سعی کنید از مکان های شلوغ و پر تردد فاصله بگیرید و در آن مکان ها حضور پیدا نکنید و در صورت مشاهده افرادی با علائم سرماخوردگی یا کرونا فاصله خود را با آن فرد حفظ نمائید. فاصله مطمئنه برای پیشگیری از این افراد را حدوداً یک متر مشخص نموده اند.
  • تا حد امکان به اجسام و وسایل عمومی که احتمال وجود ویروس کرونا در آن ها وجود دارد، دست نزنید. به عنوان مثال از گرفتن میله اتوبوس های عمومی یا مترو، صندلی های وسایل نقلیه عمومی و تمام بخش های وسایل نقلیه عمومی مانند در و دیوار آن ها جداً خودداری نمائید.
  • اگر با خودرو شخصی هم سفر می کنید لازم است نکات بهداشتی را رعایت کنید. به عنوان مثال روزی چندبار بخش های داخلی خودرو خود و همچنین وسایل و اشیاءی که به همراه دارید را با مواد ضدعفونی کننده ضدعفونی کنید. بهتر است دستکش های یک بار مصرف به همراه خود داشته باشید تا در صورت لزوم از آن ها استفاده نمائید.
  • بهتر است در حین سفر مواد غذایی سالم و خشک را با خود به همراه داشته باشید تا در حین سفر مجبور به توقف و استفاده از رستوران های بیرن راهی نباشید. اما اگر به هر دلیلی مجبور به استفاده از این رستوران ها شدید بهتر است از سلامت و بهداشت آن مکان اطمینان حاصل کنید.
  • دقت نمائید که در حین سفر دستان خود را قبل از آن که به چشم، بینی و دهان خود بزنید ضدعفونی یا شست و شو کنید.
  • در تهیه مواد غذایی مورد نیاز خود دقت نموده که از مراکز خرید و فروشگاه های معتبر استفاده کرده و در صورت استفاده و مصرف گوشت و تخم مرغ آن را به صورت کامل طبخ نمائید.
  • از آن جایی که عامل انتقال این بیماری مخاط داخلی بدن و آئروسل های تنفسی است، بهتر است در زمان عطسه یا سرفه آرنج خود را در مقابل دهان خود بگیرید تا از انتشار آن به محیط و سایر افراد جلوگیری شود. در صورت مشاهده افرادی که عطسه و سرفه می کنند بهتر است تا فاصله خود را با آن ها حفظ نمائید.
  • قبل از خوردن میوه و سبزیجات حتماً با دقت آن ها را ضدعفونی نمائید.
  • در حین سفر از آب مصرفی خود اطمینان حاصل کنید. می توانید آب را به همراه خود داشته باشید یا از آب های پلمپ شده استفاده کنید.
  • بهتر است در زمان شیوع بیماری از تماس با حیوانات خانگی، اهلی یا وحشی امتناع کنید.
  • بهتر است از وسایل مورد نیاز (حوله، ظروف و غیره) خود به صورت اختصاصی و انفرادی استفاده کنید.

چه کنیم تا کرونا نگیریم؟

بهترین راه برای جلوگیری از ابتلا به ویروس کرونا پیشگیری است بدین معنا که علیرغم اپیدمی و شیوع شدید آن این امید وجود دارد که با رعایت نکات بهداشتی و ایمنی می توان از این بیماری مصون ماند. تنها کافی است اصول بهداشتی را رعایت کرد تا به سادگی از زمان اوج یا پیک این بیماری به سلامت گذر نمود.

مهم ترین عامل پیشگیری کننده از مبتلا شدن به بیماری، داشتن سیستم ایمنی سالم و قدرتمند است. زیرا در صورت بروز هر نوع بیماری اگر بدن انسان سیستم ایمنی قوی داشته باشد حتی در صورت ابتلا به آن می تواند به راحتی و سادگی دوران بیماری را پشت سر نمود و به بهبودی دست یابد. برای تقویت سیستم ایمنی خود بهتر است از رژیم غذایی مناسب و سالم که شامل سبزیجات و مواد غذایی حاوی ویتامین استفاده نمائید تا سطح ایمنی بدن شما افزایش پیدا کند.

کدام غذاها ایمنی بدن را ارتقا می دهند؟

  • مواد غذایی که دارای ویتامین D هستند.
  • مواد غذایی که واجد ویتامین های گروه B هستند.
  • مواد غذایی که حاوی ویتامین E هستند.
  • مواد غذایی که ویتامین C دارند.

ویروس کرونا

علائم کرونا چیست و در صورتی که این علائم را مشاهده کردیم چه کنیم؟

علائم کرونا شامل موارد زیر می باشند:

  • تب بالای 38 درجه
  • سرفه های خشک
  • سر دردهای شدید
  • مشکل تنفسی (تنفس سخت و دردناک)
  • گلودرد
  • لرز
  • اسهال
  • استفراغ

اگر با علائم فوق روبرو شدید بهتر است خود را به یکی از مراکز درمانی مربوط به مداوای کرونا در شهر و محل اقامت خود برسانید تا بررسی های لازم انجام و مداوای شما آغاز گردد.

بهتر است در صورت مشاهده علائم فوق از وسایل نقلیه عمومی برای مراجعه به مراکز درمانی استفاده نکنید. از ماسک (به صورت صحیح) استفاده نمائید. در صورت تشخیص بیماری در شما توصیه پزشکان این است که در مکان های عمومی حضور به هم نرسانید و مدتی را در یک مکان به صورت قرنطینه سپری کنید تا بهبودی شما حاصل شود. در محل اقامت خود نیز اتاق و تمام لوازم مورد استفاده ی خود را کاملاً اختصاصی و انفرادی کنید تا دیگر افراد به آن مبتلا نشوند.

یکی از مواردی که به حفظ سطح ایمنی شما کمک می کند نداشتن استرس در این شرایط اپیدمی است. برای این کار می توانید از روش های مختلفی چون یوگا و مدیتیشن استفاده کنید البته توجه فرمائید آن را در مکان های عمومی مثل باشگاه انجام ندهید. آنچه مبرهن است این است که، کرونا یک بیماری با اپیدمی بالاست اما کشندگی آن محدود است پس نیازی نیست به تشویش و استرس ها و جو روانی منفی ایجاد شده از سوی مراکز مختلف خبری چندان توجه نمائید. این بیماری چون بسیاری از بیماری ها نیاز به توجه به نکات مشخص شده از سمت پزشکان و محققان دارد تا با رعایت آن به همراه یک سیستم مدیریتی کارآمد آن را از بین برد.

کرونا و اثرات آن بر گردشگری چین و جهان

بروز بیماری کرونا تنها گردشگری کشور چین را دچار آسیب ننموده است بلکه کلیه کشورها بخصوص کشورهای جنوب شرق آسیا را متضرر نموده است. میزان خسارت ناشی از عدم حضور گردشگران به این مناطق تقریباً بیش از هفت میلیون دلار تخمین زده شده است.

همچنین به علت عدم حضور گردشگران چینی در سایر کشورها، اقتصاد و درآمد این کشورها نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. لازم به ذکر است که بایستی هزینه درمان نیز به این میزان خسارت اضافه نمود. بطور کلی می توان عنوان نمود که کرونا اقتصاد جهان را تحت الشعاع خود قرار داده است.


   تبلیغات    

                 تور کیش


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *