تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
غذاهای بین الملی

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی 

اجاره ماشین در دبی تور تابستان 1403 تور لحظه آخری

در این مقاله از معرفی انواع غذاهای پرطرفدار شما را با یکی از پرطرفدارترین غذاهای کشورهای عربی بنام کبه عربی که در جنوب کشور و مناطق عرب نشین ایران طرفداران زیادی دارد . پس در ادامه با تاپ تراول همراه باشید تا با طرز تهیه کبه عربی اصیل آشنا شوید.

کبه (که به عربی کوبه گفته می‌شود) یکی از غذاهای محبوب و سنتی کشورهای عربی و خاورمیانه است. این غذا معمولاً از ترکیب گوشت چرخ‌کرده (معمولاً گوشت گوسفند یا گاو)، گندم بلغور (بورگول)، پیاز و ادویه‌جات تهیه می‌شود و به شکل‌های مختلفی مانند گرد، بیضی یا سیگاری تهیه می‌گردد. کوبه ممکن است به روش‌های مختلفی از جمله سرخ‌کردن، پختن یا کبابی کردن تهیه شود.

برخی از انواع معروف کوبه عبارتند از:

1. کوبه سرخ‌کرده (Kibbeh Nayeh): که به شکل کوفته‌های کوچک تهیه شده و سرخ می‌شود.
2. کوبه خام (Kibbeh Nayeh): که از گوشت خام چرخ‌کرده و گندم بلغور تهیه می‌شود و معمولاً به صورت خام مصرف می‌شود.
3. کوبه لبنانی: که به صورت لایه‌ای از گوشت و بلغور در یک ظرف بزرگ پخته می‌شود.
4.کوبه کبابی (Kibbeh Meshwiyah): که به صورت کباب روی آتش تهیه می‌شود.

این غذا معمولاً با سس ماست، سبزیجات تازه و نان عربی سرو می‌شود و یکی از غذاهای اصلی در مراسم‌ها و جشن‌ها در کشورهای عربی محسوب می‌شود.

 غذاهای سنتی هر منطقه نشان‌دهنده فرهنگ، تاریخ و دسترسی به مواد اولیه محلی آن منطقه هستند. در ایران نیز، تنوع غذاهای محلی و سنتی هر استان بسیار چشمگیر است و هر کدام از این غذاها دارای ویژگی‌های خاص خود هستند. در این مقاله قصد داریم طرز تهیه یکی از غذاهای محبوب عربی به نام “کبه” را که در ایران نیز طرفداران زیادی دارد، به شما معرفی کنیم.

کُبه عربی یا همان “کیبه” که به لبنانی‌ها نسبت داده می‌شود، یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین غذاهای عربی است که در بسیاری از کشورهای عربی و حتی در ایران طرفداران زیادی دارد. این غذا به دلیل استفاده از مواد مقوی و طعم بی‌نظیرش بسیار محبوب است.

جالب است بدانید که کبه کرمانشاهی، خوزستانی و عراقی هم با کمی زیاد و کم در مقدار و نوع مواد بسیار معروف هستند اما کبه با طعم لبنانی در حقیقت اصیل‌ ترین طعم این غذا را دارد. این غذای لبنانی در اصل با بلغور گندم، پیاز رنده شده، گوشت چرخ‌کرده گوسفند، بز یا شتر و ادویه‌ هایی مثل زردچوبه و جوز هندی، فلفل قرمز و سیاه و میخک درست می‌شود. کپه را معمولا به شکل توپ گرد یا کمی کشیده‌ تر و شبیه توپ بیسبال درست می‌کنند.

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی|kibbeh

کبه، که در دسته کوفته‌ها قرار می‌گیرد، دارای دو نوع اصلی است: یکی با برنج یا مخلوط برنج و عدس و دیگری با بلغور گندم. هر دو نوع کبه طعم و ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه، به طرز تهیه هر دو نوع کبه خواهیم پرداخت.

طرز تهیه کبه با برنج و عدس

مواد لازم:

  • برنج: ۲ پیمانه
  • عدس: ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
  • پیاز: ۱ عدد بزرگ
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌جات: به میزان لازم
  • روغن: برای سرخ کردن

طرز تهیه:

  1. پختن برنج و عدس:
    • برنج و عدس را جداگانه بپزید تا نرم شوند.
    • سپس برنج و عدس پخته شده را با هم مخلوط کنید.
  2. آماده‌سازی مواد داخلی:
    • پیاز را خرد کرده و در کمی روغن تفت دهید تا طلایی شود.
    • گوشت چرخ‌کرده را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند.
    • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه‌جات دلخواه را به گوشت اضافه کنید و به تفت دادن ادامه دهید تا مواد به خوبی مخلوط شوند.
  3. شکل‌دهی کبه:
    • از مخلوط برنج و عدس به اندازه یک گردو برداشته و آن را به شکل بیضی یا گرد درآورید.
    • وسط آن را با انگشت فشار دهید تا گود شود.
    • مقداری از مواد داخلی گوشت را در گودی خمیر قرار دهید و سپس خمیر را ببندید و شکل دهید.
  4. سرخ کردن کبه:
    • در یک ماهیتابه روغن را گرم کنید.
    • کبه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و کاملاً پخته شوند.
  5. سرو کبه:
    • کبه‌ها را بر روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.
    • می‌توانید کبه‌ها را با ماست، سبزیجات تازه و نان سرو کنید.

کبه عربی ، یکی غذاهای معروف و پرطرفدار کشورهای عربی|kibbeh

طرز تهیه کبه عربی با بلغور گندم

مواد لازم:

– گوشت چرخ‌کرده: ۵۰۰ گرم
– گندم بلغور (بورگول): ۲ پیمانه
– پیاز: ۱ عدد بزرگ
– نمک، فلفل و ادویه‌جات: به میزان لازم
– روغن: برای سرخ کردن

طرز تهیه:

1. آماده‌سازی گندم بلغور:

– ابتدا گندم بلغور را به مدت ۲ ساعت در آب گرم بخیسانید تا نرم شود. سپس آبکشی کرده و آب آن را کاملاً بگیرید.

2. تهیه خمیر کبه:

– پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید.
– گوشت چرخ‌کرده، گندم بلغور نرم شده، پیاز رنده شده، نمک، فلفل و ادویه‌جات (مانند پودر دارچین، زیره، و نعناع خشک) را با هم مخلوط کنید.
– مخلوط را به خوبی ورز دهید تا خمیری یکدست به دست آید.

3. شکل‌دهی کبه:

– از خمیر به اندازه یک گردو برداشته و آن را به شکل بیضی یا گرد درآورید.
– وسط آن را با انگشت فشار دهید تا کمی گود شود.

4. سرخ کردن کبه:

– در یک ماهیتابه روغن را گرم کنید.
– کبه‌ها را در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی و کاملاً پخته شوند.

5.سرو کبه:

– کبه‌ها را بر روی دستمال کاغذی قرار دهید تا روغن اضافی آن‌ها گرفته شود.
– می‌توانید کبه‌ها را با ماست، سبزیجات تازه و نان عربی سرو کنید.

این دستور ساده و لذیذ می‌تواند تنوعی جالب به وعده‌های غذایی شما اضافه کند و شما را با طعم‌های جدید و خوشمزه آشنا کند. امیدواریم از تهیه و میل کردن این غذای سنتی لذت ببرید!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *