تجربه ای لوکس از   تور استانبول  همراه با ایوار
ایران, چابهار

تالاب لیپار چابهار ☀️ جاذبه‌ ها ، تصاویر و آدرس 

اجاره ماشین در دبی
تور ترکیه سلام پرواز تور لحظه آخری

تالاب لیپار چابهار معروف به دریاچه صورتی ایران

در این بخش از معرفی جاهای دیدنی چابهار تصمیم گرفتیم تا شما را با تالاب لیپار که معروف به دریاچه صورتی ایران است سحن خواهیم گفت .پس اگر قصد سفر به چابهار را دارید تا انتهای این مقاله با مجله گردشگری و سفر تاپ تراول همراه باشید.

تالاب لیپار چابهار
تالاب لیپار چابهار

تالاب لیپار کجاست ؟

تالاب لیپار در مسیر جادهٔ ساحلی چابهار به گواتر در ساحل دریای عمان قرار دارد. این تالاب در تنگه و دره‌ای صخره‌ای که مشرف به کوه است قرار دارد. در این تالاب، آب دریای عمان به صورت ایستا شده و منطقه‌ای مناسب برای زندگی گیاهان و جانوران به وجود آورده است.در تالاب لیپار درختچه‌ های گز و چش و گونه‌های جانوری چنگر، فلامینگو، کشیم، حواصیلهای سفید و خاکستری، باقرقره، تیهو، جیرفتی، عقاب دشتی، خوتکا، دلیجه و طاووسک وجود دارند.

 

کنار این تالاب دشتار قرار دارد که اهالی منطقه به آن عروس نیز می‌گویند. دشتار در زبان بلوچی به نامزد گویند. دلیل این نامگذاری، زیبایی منطقه و درختان سرسبز آن است


 لیدوما    

             | اجاره ویلا در رامسر | اجاره سوئیت در کیش


اقامتگاه بوم گردی

این تالاب بنا به پیشنهاد آقای دادکریم شیخ‌زاده که خود بومی محل و از روستای دمبدف است؛ و با کمک اهالی و بودجه شخصی و حمایت وزارت نیرو با در اختیار گذاشتن دستگاه‌های کشاورزی توانست در سال ۱۳۶۲ خورشیدی برابر با ۱۹۸۱ این تالاب را احداث کند؛ و این تالاب در اوایل احداث و بارندگی خوبی که در محل آن داشت توانست مدت مدیدی منطقه را سبز و پرندگان مهاجر و غیربومی را به این تالاب بکشاند؛ و بعلت اینکه منطقه چندین سال است خشک و بارندگی کافی نداشته این تالاب هر ساله بشکل خاصی در می‌آید؛ ولی اصالت اولیه که همان جمع‌آوری آبهای سطحی که در زمان بارندگی جاری می‌شود را داراست؛

جذر و مد قرمز در چابهار، از جمله دیدنی‌های سواحل جنوبی استان سیستان و بلوچستان است که بازدیدکنندگان را به تعجب وا می‌دارد. اوج زیبایی این پدیده در دره لیپار قابل مشاهده است، جایی که به آن تالاب صورتی می‌گویند. رنگ قرمز این پدیده  محصول فعالیت پلانکتون‌ها است.

در ماه‌های بهمن، اسفند، فروردین، شهریور و مهر شاهد پدیده جزر و مد قرمز در منطقه خلیج گواتر هستیم که عامل اصلی به وجود آورنده گونه نوکتیلوکا میلیاروس بوده که در ماه‌های بهمن، اسفند و فروردین تعداد آن به شدت افزایش می‌یابد. فرآیند «رد تاید» یا «کشند قرمز» از جمله فرآیند‌های بیولوژیکی در محیط‌های آبی است که توسط پلانکتون‌های گیاهی به وقوع می‌پیوندد که نقش عمده‌ای در زنجیره‌های غذایی و انرژی در اکوسیستم‌های آبی دارند.


   تبلیغات    

                 تور کیش


مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

بخش های ضروری علامت گذاری شده اند *